Annons:

Facket: ”Förödande för den drabbade”

Lärarnas Riksförbunds Monika Johansson tycker att kommunen hanterat mobbingfallet på en enhet i kommunen på ett bra sätt. – Min enda kommentar är att arbetsgivaren har tagit tag i problemet på ett föredömligt sätt, skriver hon i ett mejl till Dagens Vimmerby.

Annons:

I lördags skrev Dagens Vimmerby om mobbingfallet på en skola i Vimmerby. En av läraren har under lång tid utsatts för trakasserier av främst tre kollegor.

Vimmerby kommun beställde en extern utredning av ärendet och utredarna konstaterar att trakasserierna pågått under lång tid och riktar dessutom kritik mot den dåvarande chefen.

Lärarnas Riksförbunds kommunombud vill inte kommentera fallet.

– Jag kommenterar inte enskilda personalärenden. Min enda kommentar är att arbetsgivaren har tagit tag i problemet på ett föredömligt sätt och ska sätta in en konsult för att arbeta med den psykosociala arbetsmiljön på skolan. Det underlättar inte den processen om det blir skriverier i media, skriver Monika Johansson i ett mejl till DV.

"Oacceptabelt"

Johansson vill se åtgärder från Vimmerby kommun:

– Jag kan bara ge självklara svar som gäller kränkande särbehandling generellt. Det är naturligtvis förödande för verksamheten och för den som blir drabbad. Arbetsgivaren ansvar är att motverka kränkande särbehandling. Det är viktigt att ta tag i sådana problem direkt och klargöra att det är oacceptabelt. Arbetsgivaren behöver arbeta med hela den psykosociala och även fysiska arbetsmiljön för att skapa ett bra arbetsklimat.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt