Annons:

Förälder kritisk mot 15-timmarsbeslutet

En förälder i Vimmerby kommun har lämnat in ett klagomål till Vimmerby kommun angående 15-timmarsbeslutet för förskolan. Snövits förskola på bilden har inget specifikt att göra med klagomålet. Foto: Vimmerby kommun

Förälder kritisk mot 15-timmarsbeslutet

Det omdiskuterade 15-timmarsbeslutet för barn i förskolan får nu kritik av en förälder som lämnat in en skrivelse till kommunen. Synpunkten kommer att vara en del i den utredning som ska göras vid årsskiftet.

Annons:

I våras ändrade kommunen reglerna för de så kallade 15-timmarsbarnen inom förskolan. Föräldrar som är föräldralediga eller arbetslösa har rätt att ha sina barn i förskola i 15 timmar per vecka. Tidigare har föräldrarna kunnat ha barnen på förskolan fem timmar per dag, tre dagar per vecka – men kommunen ändrade det till tre timmar per dag fem dagar i veckan.

Beslutet fick hård kritik från en grupp föräldrar.

Vill ändra regelverket

En förälder kritiserar nu beslutet i ett klagomål som lämnats in till Vimmerby kommun. Personen har ett barn på en förskola i Vimmerby och ska få ytterligare ett barn inom den närmaste framtiden.

Ska barnet på förskolan kunna behålla sin plats måste föräldern betala för platsen och köra barnet till förskolan fem dagar i veckan.

Avståndet till förskolan är åtta kilometer enkel resa och personen vill ha dispens med tanke på den långa resvägen. Det har hon fått nej till – och har därför begärt att kommunen ändrar tillbaka till det tidigare regelverket.

Regeländringen ska utvärderas vid årsskiftet och klagomålet kommer att behandlas i utredningen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt