Annons:

Positiva vibbar inför årets sommarsäsong:

Turismaktörerna i Vimmerby ser fram emot säsongen och hoppas på en klar förbättring jämfört med 2020. Foto: Simon Henriksson

Positiva vibbar inför årets sommarsäsong: "Måste bli fler turister"

Efter en minst sagt speciell sommarsäsong 2020 kavlar nu Vimmerbyortens turistföretag upp ärmarna för att ta sig an årets sommar. Emelie Madsen på Turistbyrån menar att bygden är förberedd.

Annons:

Sommaren 2020 var historisk för Vimmerbys del. Staden som brukar blomma ut under sommarmånaderna var visserligen inte komplett folktom, men med ett igenbommat Astrid Lindgrens Värld och allmän osäkerhet kring all form av resande var det klart glesare på gator och torg än vanliga år. 

– Det måste bli fler turister än förra året – och det tror jag att det kommer bli, slår Emelie Madsen på Vimmerby Turistbyrå fast. 

Intresse för naturen

Under de senaste veckorna har man på turistbyrån fått en hel del förfrågningar kring aktiviteter och boenden. De vanligaste kretsar kring Astrid Lindgrens Värld, men även funderingar som rör naturen och närområdet förekommer ofta.

– Jag tror man söker mer inspiration än bokningar. Många hör sig för om vandringsleder och cykelleder.

Vad är det som talar för att säsongen 2021 blir bättre än 2020?

– Både de privatpersoner som hör av sig till oss och de företag vi har här i stan är mer förberedda nu än förra året. Turismnäringen tycks vara väldigt bra på att anpassa sig här – hela Vimmerby känns positivt inställd till säsongen som kommer.

Annons:

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt