Annons:

POLISSTATIONEN I VIMMERBY STÄNGS

Polishuset i Vimmerby stängs från och med nästa vecka. Foto: Linus Johansson

POLISSTATIONEN I VIMMERBY STÄNGS

Polisstationen i Vimmerby har varit öppen för medborgarna under måndagar. Från och med nästa vecka är det slut med det. Receptionen stängs på obestämd tid. – För medborgarna i Vimmerby är det en liten försämring, säger lokalpolisområdeschefen Anders Pleijel.

Annons:

Skälet är att anställda upptäckt en mögeldoft som nu ska undersökas. Det gör att alla Vimmerbybor som har ärenden till Polisen hänvisas till Hultsfred för en tid framöver.

– Vi stänger receptionen temporärt. Vi har upptäckt att personalen har känt en misstänkt mögeldoft i receptionsområdet och därför har vi valt att tillfälligt stänga öppettiderna i Vimmerby. Vi måste göra så här ur arbetsmiljösynpunkt, säger Pleijel. 

"Väljer medarbetarnas hälsa"

Som ersättning till den stängda måndagen i Vimmerby kommer polisstationen i Hultsfred ha öppet alla vardagar från och med nästa vecka.

– Det innebär en viss utökning av vår service. Vi har ingen passtation i Vimmerby och nu kommer man kunna ansöka om nytt pass alla dagar i veckan.

Hur påverkas medborgarna i Vimmerby, tror du?

– Polisen är alltid anträffbar, men det blir en liten försämring för medborgarna i Vimmerby. Men får jag välja mellan det och medarbetarnas hälsa så väljer jag medarbetarnas hälsa. Vår plan är att öppna igen så fort som möjligt och som jag ser det i dag finns det inget som kan förändra den planen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt