Annons:

Den är Vimmerbybornas favoritpizza

Att äta en pizza är väldigt vanligt på nyårsdagen. Pizzan på bilden har inget med artikeln att göra.

Den är Vimmerbybornas favoritpizza

Tomatsås, ost, kebabkött, isbergssallad, pommes och kebabsås. Inköpslistan till nyårsmiddagen? Nästan. Det är nämligen ingredienserna till den mest populära pizzan bland Vimmerbyborna.

Annons:

Årets mest intensiva dag för alla Sveriges pizzabagare kryper närmare. 

Nyårsdagen är lika mycket första dagen på det nya året som Pizzans stora dag. 

Enligt hämtmatsappen OnlinePizza, som varje år levererar rykande het deginformation, går försäljningen upp med mer än 150 procent på nyårsdagen. Med andra ord: svenskarna älskar att äta den där feta och salta rätten dagen efter hummern och oxfilén.

– Varje år sker en stor ökning i beställningsstatistiken under nyårsdagen, då tre gånger så många appar eller ringer hem pizza jämfört med en vanlig söndag. Högst tryck är det i våra system mellan 13.00 och 15.00 samt 17.00 och 19.00, då får pizzabagarna det riktigt svettigt, säger Anders Signell, vd för OnlinePizza.se, i ett pressmeddelande.

Den är etta

Den populäraste pizzan att beställa i hela Sverige är kebabpizzan, följt av de enkla klassikerna Vesuvius och Capricciosa. Dock beställs ofta en egenmodifierad pizza allra mest, alltså att kunden själv sätter ihop ett antal ingredienser. 

I Vimmerby hamnar dock inte kebabpizzan överst på tronen, utan en variant på kebabpizzan. Enligt OnlinePizza är Helena den pizza som flest Vimmerbybor väljer att beställa. Den innehåller tomatsås, ost, kebabkött, isbergssallad, pommes och kebabsås. Var 20:e beställning via OnlinePizza var en Helena 2016. Tvåa kom "Husets" och trea den sedvanliga kebabpizzan. 43 procent av beställningarna i Vimmerby var en egenmodifierad pizza.

Värsta ingredienser

Kebabsåsen är inte heller längre den vanligaste såsen, utan både bearnaisesås och vitlökssås har gått förbi. De minst omtyckta ingredienserna är sardeller, banan, ägg, ananas och musslor.

Cirka 3,2 miljoner pizzor såldes via OnlinePizza 2016. Två av tre avnjuter helst sin pizza framför tv:n, endast en av sju äter sin pizza i köket och hälften äter sin pizza direkt ur kartongen. Bara en av tio använder bestick.

Den som beställde flest pizzor via OnlinePizza plockade hem 303 stycken 2015. Sammanlagt beställdes över tre miljoner pizzor under 2015.

Fotnot: Endast en av Vimmerbys pizzerior är anslutna till OnlinePizza, vilket gör att det bara är deras pizzor som är med på Vimmerbylistan.

Fakta

Vimmerbybornas favoritpizzor: 

1. Egenmodifierad pizza 43,53 procent

2. Helena 5,14 procent

3. Husets 4,87 procent

4. Kebabpizza 4,32 procent

5. Vesuvio 4,22 procent

6. Batman 3,03 procent

7. Maria 2,75 procent

8. Hawaii 2,48 procent

9. Babylon 2,39 procent

10. Barazil 2,11 procent

Fråga

Vilken pizza är din favorit?

Kebabpizzan
Helena
Vesuvio
Capricciosa
Egenmodifierad pizza
Rösta Se resultat

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt