Annons:

Astrids dotter: ”Kunde inte ana att det skulle bli så här bra”

Astrid Lindgrens brorsdotter Barbro Alvtegen och dotter Karin Nyman är mycket nöjda över Näs utveckling. Foto: Jakob Karlsson

Astrids dotter: ”Kunde inte ana att det skulle bli så här bra”

Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman var förstås på plats på Astrid Lindgrens Näs under tioårsfirandet. Nyman är imponerad över utvecklingen under kommunens ledning.
– Det är otroligt att det kunnat bli så här på tio år, säger hon.

Annons:

I lördags firade Astrid Lindgrens Näs tio mycket händelserika år. På plats fanns många representanter från Astrid Lindgrens arvingar, däribland Astrids dotter Karin Nyman och Astrids brorsdotter Barbro Alvtegen, som under stora delar av sitt liv bott på Näs.

– Jag tycker att det har blivit väldigt fint. Det är märkvärdigt att det har kunnat bli så här på tio år, det är otroligt, säger Karin Nyman.

Barbro Alvtegen är imponerade av trädgårdsprojektet.

– För mig är det obegripligt att man har lyckats anlägga trädgården på bara tre år. Vilken tillgång för bygden att ha det här, jag hoppas Vimmerbyborna förstår det, säger hon och sekunden efter fyller Karin Nyman i:

– Det tror jag nog att de gör.

 "Fått det på köpet"

Båda lyfte även fram att Näs blivit en plats med många aktiviteter för barn.

– Det är mycket för barn här och barn kan få lugna ned sig lite i den här miljön. Jag tittade lite på en tjej som stod och målade och var helt inne i sin värld. Även i utställningen om Lennart Hellsing är det mycket för barn, menar Barbro.

– Det är inte inriktat på barn i första hand, men det har man fått på köpet, säger Karin.

"Bättre och bättre"

Utställningen om Astrid Lindgren flyttades från Astrid Lindgrens Värld och till Näs under 2007. Kronprinsessan Victoria invigde muséet.

– Då var vi väldigt glada och lättade över att kommunen tog på sig detta, men vi kunde inte ana att det skulle bli så här bra.

Från och med april ägs Näs av arvingarna genom Astrid Lindgrens Värld.

– Jag tror inte att det kommer märkas så mycket, men vi får ett ansvar för det och jag hoppas att det kan fortsätta utvecklas. Jag hoppas att det blir bättre och bättre, det finns ingen anledning att tro något annat. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt