Annons:

Då ska spelfilmen om Astrid Lindgren ha premiär

Spelfilmen om Astrid Lindgren planeras ha premiär 2018.

Då ska spelfilmen om Astrid Lindgren ha premiär

Äntligen ska spelfilmen om Astrid Lindgren bli av. I helgen kan den som vill spela Vimmerbys bidrag till omvärlden söka rollen – och tidigt 2018 ska den ha premiär.

Annons:

Hösten 2014 skulle filmen om Astrid Lindgrens liv börja spelas in. Det gjorde den inte. Projektet har dragit ut på tiden – men nu ser man ljuset i tunneln. Produktionsbolaget Nordisk Film står bakom filmen och inspelningsstart beräknas bli i februari 2017, skriver Expressen.

Filmen, vars titel ännu är okänd, ska ha premiär tidigt 2018. 

Filmen är den första i sitt slag om Vimmerbys alldeles egna Astrid Lindgren. För regi står Pernille Fischer Christensen, som tidigare regisserat ”En sång från hjärtat” med Mikael Persbrandt. Hon har skrivit manus tillsammans med Kim Fupz Aakesson.

Söker självaste Astrid

Nu söker produktionsbolaget en person som ska spela självaste Astrid Lindgren. Nästa helg genomförs en stor casting på Teater Kompani1 på Östermalm i Stockholm. Den som ska axla rollen som författarikonen ska vara en kvinna mellan 17 och 25 år och från södra eller mellersta Sverige. 

”Vi söker en skådespelerska som kan gestalta den unga Astrid Lindgren i en biografisk hyllningsfilm om hennes ungdom. Astrid finns i hela svenska folkets hjärta, men också i hjärtan långt utanför våra gränser. Historien om hennes liv är en stark och berörande berättelse, som vi ska göra allt för att berätta med omsorg och insikt”, skriver bolaget i en kommentar.

Begravd i Vimmerby

Astrid Lindgrens familj har avböjt att medverka i filmen, men samtidigt uttryckt förhoppningar om att filmen ska bli bra. 

Astrid Lindgren dog 94 år gammal 2002 och är begravd på kyrkogården i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt