Annons:

Populära reggaebandet ska sätta fart på gudstjänst

Jahman Crew spelar i Vimmerby kyrka på söndag. Foto: Simon Henriksson

Populära reggaebandet ska sätta fart på gudstjänst

Lokala reggaebandet Jahman Crew är mycket omtyckt. På söndag intar Storebro-bandet församlingshemmet i Vimmerby för en udda gudstjänst. – Vi vill göra det lite modernt och locka ungdomar, säger ungdomsledaren Josefine Larsson.

Annons:

Två år i rad har Josefine Larsson arrangerat populära konserter i Frödinge kyrka. På söndag överlåter hon musiken till Jahman Crew när Vimmerby pastorat anordnar en speciell gudstjänst.

– Det är en ungdomsgudstjänst som vi kallas för SANT. Vi vill göra det lite modernt och locka ungdomar till kyrkan och det är ungdomsledare som sköter det. Det kommer se annorlunda ut jämfört med en vanlig gudstjänst, berättar Josefine Larsson.

 "Ypperligt tillfälle"

Jahman Crew har cirka 6 000 följare på Facebook.

– Det här var ett ypperligt tillfälle att bjuda in Jahman Crew. Det är ungdomar som är med och många lyssnar och tycker om dem. Jag tror att de kommer att locka dit folk, det är många som pratar om dem.

Utöver spelningen kommer ungdomsledare hålla i en mängd olika aktiviteter.

– Det blir sex olika stationer, men jag vill inte avslöja vad det är för något.

"Väldigt annorlunda"

Vimmerby pastorat har arrangerat liknande gudstjänster tidigare.

– Det har varit väldigt uppskattat tidigare och det är väldigt annorlunda. Vi kommer säkert göra liknande konserter framöver. Helst önskar man att det kommer människor i olika åldrar så att vi kan blanda det. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt