Annons:

Lifvens släpper sin första julskiva – lyssna här

Omåttligt populära Lifvens släpper sin första julskiva i år. Foto: Bertil Andersson

Lifvens släpper sin första julskiva – lyssna här

Länets populäraste band Lifvens har gjort det mesta. Men aldrig någon julskiva. I år blev det äntligen dags. – Det känns väldigt roligt och jag är nöjd med skivan, säger bandets Patric Engquist.

Annons:

Lifvens har gjort mängder med julshower genom åren – men någon skiva har det aldrig blivit.

– Vi har alltid tänkt att vi ska göra en julskiva, men det har aldrig blivit av. Ska man göra det ska man nästa göra det på våren, annars hinner man inte, säger Patric Engqvist. 

"En bra blandning"

Skivan inleddes med att Kenneth Rosén skrev låten ”Tänd alla bloss”.

– Det är en väldigt bra låt. Jag tyckte att vi skulle försöka få någon annan att sjunga den, typ Jill Johnson eller någon sån, och vi har fått mycket beröm för den när vi spelat den. Men sedan spelade vi in den själva och på den vägen är det. 

Skivan innehåller både nytt egenskrivet material och covers. Hur det låter? Ja, det låter som Lifvens (och då förstår alla i norra Kalmar län).

– Att ha med en låt som ”Fairytale of New York” var förstås ett måste. Mer irländskt än så blir det inte. Jag är nöjd med skivan och tycker att vi fått till en bra blandning. 

Fick nej från storbandet

En av låtarna kom till efter lite ovanliga omständigheter.

– Vi skrev en svensk text till en låt som Dropkick Murphys gjort, men när vi sedan frågade om vi fick spela in den fick vi nej. Då behöll vi texten och gjorde en egen låt i stället. Det är lite kul kuriosa.

Med på skivan finns Lisa Sandstedt från Virserum, som för närvarande spelar i Singin'''' in the rain i Växjö.

– Hon är fantastiskt duktig så det är roligt att hon är med.

Ingen julshow

Skivan har redan sålt i 500 exemplar.

– Först tänkte jag att vi bara skulle släppa låtarna på Spotify, men vår publik köper fortfarande cd-skivor. Jag tror att vi kan sälja en hel del plattor.

Lifvens gör ingen egen julshow i år – men har förstås en hel del spelningar i december.

– Vi ska spela i Blomstermåla fem gånger och i Vimmerby den tredje december. Sedan blir det en helg på Gränsö med. Jag tror det här är första helgen på 20 år som jag är ledig andra helgen i december och det är rätt skönt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt