Annons:

Vimmerbyföretaget ska lyfta brödavdelningen ordentligt – han är ny bageriansvarig

Daniel Lindblom är ny bageriansvarig på Guldkringlan i Vimmerby. Vd:n Joakim Hesselgård är väldigt nöjd med rekryteringen där Daniel får en nyckelroll i arbetet för att höja kvaliteten på brödavdelningen tillsammans med Percy Hesselgård. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyföretaget ska lyfta brödavdelningen ordentligt – han är ny bageriansvarig

Bageri Guldkringlan i Vimmerby står inför en stor satsning på sin brödavdelning. Daniel Lindblom är handplockad som ny bageriansvarig. 
– Det är en mycket meriterande rekrytering som vi är oerhört stolta över, säger bageriets vd Joakim Hesselgård. 

Annons:

Familjen Hesselgård har drivit Vimmerbyföretaget Guldkringlan i över ett år. Konditoridelen har man satsat hårt på och nu ska brödavdelningen lyftas ordentligt. 

Daniel Lindblom, bosatt i Höghult utanför Vimmerby, har rekryterats som ny bageriansvarig och ska tillsammans med Percy Hesselgård se till att brödavdelningen får ett ordentligt lyft. Han har jobbat i 18 år på utvecklingsavdelningen på Frödinge Mejeri och kommer närmast från sju år som styckare på Glada Utegrisar i Brantestad. 

– Det är en profil som många känner till och han har en otrolig kunskapsbank. Jag har bearbetat honom i snart ett år. En månad efter att vi startade så började jag dra i honom men han var svårflörtad. Vår vision är att få hit människor som passar in i vår organisation och Guldkringlan-familjen. Denna rekrytering handlar mycket om att vi vill utveckla vår brödavdelning som Percy och Daniel ska ansvara för, säger Joakim Hesselgård. 

"Ska göra bröd som de inte kan göra"

Han är väldigt nöjd med rekryteringen av Daniel Lindblom som inledde sin anställning den 1 november. 

– Vimmerbyborna kommer märka stor skillnad på vårt bröd från och med nu. Vi har ändrat i princip alla recept, säger Joakim Hesselgård. 

Percy Hesselgård ska tillsammans med Daniel Lindblom vara drivande i arbetet för att baka bättre bröd. 

– Det bara väller in billig bakeoff över gränserna och det är billighetsbröd som många butiker köper in. Vi på Guldkringlan ska göra bröd som de inte kan göra. Vi har från och med i dag börjat köra med italiensk biga i alla våra ljusa degar, en fördeg som man sätter dagen innan och får mogna i ett dygn. Vi får en helt annan karaktär på allt bröd och det är därför vi ska särskilja oss mot alla bakeoff-typerna, säger Percy Hesselgård. 

Vimmerbybageriet är måna om att gå tillbaka till rötterna med hur man bakar bra och gediget bröd. 

– Vi har tänkt göra denna satsning tidigare men det har inte funnits tid. Nu känner vi att det är dags att börja köra betydligt bättre bröd så folk får smaka på hur genuint, nybakat bröd ska smaka. Vi har redan i dag tagit bort fem-sex sorter och ska börja göra bra bröd med lång färskhållning, säger Percy Hesselgård och fortsätter: 

– Vi höjer kvaliteten ordentligt och det kostar lite mer men vi tror att det är värt de pengarna för att få god kvalité. Tillsammans med Daniel så är det inga problem. Nu har vi möjligheten att växa och göra bra grejer.

Från tio till 13 anställda på ett år

Daniel Lindblom ser fram emot att jobba med bageriets storsatsning på bröd. 

– Vi vill ha gott bröd som skiljer sig från alla andra. Jag har kommit in i det och nu blir det mer allvar.  

Bageriet har gått från tio till 13 anställda på ett år och Percy Hesselgård är nöjd med utvecklingen. 

– Utvecklingen ser ut att peka uppåt och det gäller att vi fortsätter utveckla bra produkter, säger Percy Hesselgård. 

Joakim Hesselgård tycker att företaget har en stark organisation. 

– Vi har kompetent och duktig personal på alla avdelningar så det är kul att komma till jobbet och se att vi tar fram nya produkter. Det pratas om oss på stan. Rekryteringarna som vi gör just nu är starka för bolaget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt