Annons:

  • Kontraktet påskrivet – så löser Guldkringlan sitt behov av större lokaler

    Delägarna Joakim Hesselgård och Percy Hesselgård ser fram emot att få mer utrymme. En första lösning på lokalfrågan blev att ta över en del av Subways lokaler. "På så sätt kan vi flytta om våra fyra olika avdelningar så vi kan effektivisera med nya maskiner och butiken kommer bli dubbelt så stor." Foto: Lotta Madestam

  • Kontraktet påskrivet – så löser Guldkringlan sitt behov av större lokaler

    Stora porten bredvid entrén ersättas med ett glasparti för att göra det ljusare och trivsammare inne i butiken, som fortsätter vara en drop-in-butik utan sittplatser. Foto: Lotta Madestam

  • Kontraktet påskrivet – så löser Guldkringlan sitt behov av större lokaler

    Det mest märkbara för kunderna är att butiken ska göras nästan dubbelt så stor. Nya diskar köps in som ger plats för mer bakverk. Foto: Lotta Madestam

Kontraktet påskrivet – så löser Guldkringlan sitt behov av större lokaler

Bageri Guldkringlan får större lokaler. Genom att ta över en del av Subways lokal kan företaget växa på plats.
– På så sätt kan vi flytta om våra fyra olika avdelningar så vi kan effektivisera med nya maskiner och butiken kommer bli dubbelt så stor, säger vd Joakim Hesselgård.

Annons:

Bageri Guldkringlan skrev kontrakt med fastighetsägaren Anders Fransson på onsdagen.

Det här var enligt bageriets ägare en oerhört viktig lösning att få till, för att företaget ska kunna växa med flera nya kunder. Däribland Västervik Resort, en satsning vår tidning kunde berätta om tidigare.

– Överenskommelsen med Fransson betyder att vi får 85-100 kvadratmeter extra utrymme. En vägg ska tas ner mellan oss och Subways lager, som inte nyttjas i dagsläget. Dit flyttar vi hela vår packavdelning med tillhörande maskiner, berättar Joakim Hesselgård.

Maskiner ska effektivisera

Det möjliggör en rockad i lokalerna, så konditoridelen får ett eget rum vilket i sin tur frigör 50 kvadratmeter extra till bageriet. Det i sin tur gör att tillverkningen kan effektiviseras med två nya maskiner.

– Vi har investerat i en maskin med ett marknadsvärde på en miljon kronor. Idag gör vi precis allt för hand, och vi vill alltid fortsätta vara det unika hantverksbageriet. Men vi vill också ta hjälp av maskiner för att effektivisera det vi kan, säger Joakim Hesselgård.

Två maskinlinjer

Utöver den maskinen står ytterligare en, i vilken man gör mjuka kakor, och väntar på att installeras.

– Den har stått här länge, men vi har inte haft plats för att köra igång den. Nu blir det två linjer här i stora delen, säger Percy Hesselgård, delägare och produktutvecklare.

Dessutom har en fryscontainer placerats på baksidan, en åtgärd som frigör välbehövligt frysutrymme.

Butik med stort glasparti

Det mest märkbara för kunderna är att butiken ska göras nästan dubbelt så stor. Nya diskar köps in och dessutom ska den stora porten bredvid entrén ersättas med ett glasparti för att göra det ljusare och trivsammare inne i butiken. 

– Men det förblir en drop-in-butik utan sittplatser, förtydligar Joakim Hesselgård och tillägger att hantverkarna står redo att påbörja arbetet direkt.

Tidigare har en flytt till VTT:s tidigare lokaler diskuterats. Löser det här ert behov av större lokaler för att kunna expandera som ni vill?

– Vi ser det här som etapp ett i det vi tänker, etapp två är att öppna upp mot klädbutiken för det finns lite outnyttjad yta där också. Den här ombyggnationen löser vår sommar, men fortsätter det att öka i samma takt som hittills sedan vi tog över ser vi att vi behöver mellan 1 200 och 1 500 kvadratmeter på sikt för att kunna investera i fler maskiner.

Du har tidigare nämnt Hultsfred och Västervik som alternativa orter att expandera på, hur ser du på det efter den här lösningen?

– Vi stänger inga dörrar. Så mycket som vi expanderar kanske vi ska ha en filial i Hultsfred eller Västervik också, för transportkostnaderna är dyra. Vi kikar mycket öster ut kan jag säga.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt