Annons:

Nu vill ägarna satsa vidare – så ser planen ut

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd siktar på att bemanna Nossen livs dagligdags under årets varma månader. Foto: Ossian Mathiasson

Nu vill ägarna satsa vidare – så ser planen ut

Hampus Thortensson och Elisabeth Wolmeryds obemannade butik vid Vimmerby Camping fick en kanonstart. Redan inför andra året vill paret satsa vidare på Nossen livs.
Nu berättar Hampus om tankarna inför sommaren.

Annons:

Vimmerbys senaste livsmedelsbutik blev en obemannad och dygnet runt-öppen matbutik vid Vimmerby camping.

Hela förra vintern jobbade Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd med sitt nya projekt, för att kunna öppna 24Food Nossen Livs lagom till turistsäsongen förra året.

– Sommaren blev hur bra som helst, medan vi haft lite svårare att locka till oss kunder under vintern, säger Hampus Thorstensson. Kundtillströmningen är inte riktigt som vi hade önskat.

– Därför valde vi att inte ha en kombinerad tjänst som butiksansvarig för båda våra butiker. Utan det räcker med en tjänst på 16 timmar i veckan vid Matlådan i Vena, så klarar vi butiken i Vimmerby själva.

Har du några tankar kring det, vari svårigheterna ligger?

– Vi trodde nog att byggnationen i övriga Nosshult skulle gå snabbare än det gjort, så vi saknar ett 20-tal hushåll ytterligare intill vårt område som kommer bli på sikt.

Det gick jättebra på sommaren säger du, är du orolig för vintersäsongen?

– Nej, det får bara ta lite längre tid att jobba upp konceptet sett över hela året. Sommaren väger helt klart upp, då är det en väldigt, väldigt stabil verksamhet. Vi inser dock att vi inte kan räkna i veckor och månader, utan i år, så vi får lägga årsplaner istället.

Med några månader kvar till en ny turistsäsong finns planer på att utveckla butiken i Vimmerby.

– Ja, vi siktar på att ha bemannade tider dagligdags under årets varma månader, under tiden folk har husbilen påställd kan man säga. Vi tänker oss också att bredda vårt utbud och till den här säsongen ha mer lokalt och närodlat i butiken än tidigare.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt