Annons:

Butiken klar som ombud för Svenska spel –

Från och med idag kan man spela på Svenska Spel hos ICA Supermarket i Vimmerby. "En process vi påbörjade redan innan vi tog över butiken", säger Anders Gustafsson. Foto: Privat

Butiken klar som ombud för Svenska spel – "Började processen innan vi tog över"

ICA Supermarket Vimmerby har blivit spelombud för Svenska Spel. På tisdagen utökades servicen till kunderna.
– Vi har strävat efter att bli en mer komplett butik, säger delägaren Anders Gustafsson.

Annons:

Det är en hel del arbete som ligger bakom, för att Vimmerbybutiken skulle godkännas som spelombud för Svenska Spel.

– Vi satte igång den processen redan lite innan vi tog över butiken här i Vimmerby i mars. Det är en hel del kriterier man måste uppfylla och all personal har genomgått de kurser som krävs. Vi hade spel i vår tidigare butik i Landsbro, det har underlättat en del, säger Anders Gustafsson.

Vad kan det här komma att betyda för butiken?

– Det ger oss ett ben till att stå på, samtidigt som det är en service vi vill kunna erbjuda våra kunder. Ju fler servicepunkter man har, desto mer komplett blir butiken. Det är det vi strävat efter. Förhoppningen är förstås att det ska tillföra mer kunder som ser fördelar i att handla och kunna spela på samma ställe.

Har det krävt några ombyggnationer i butiken?

– Inga större justeringar, utan det enda är en mindre ombyggnation av kassalinjen för att få rum med en ny terminal, säger Anders Gustafsson.

Kan kunderna förvänta sig några fler nyheter inom det närmaste?

– Vi försökte med ATG också, men de var inte intresserade. Konstigt nog. Man tänker att får Svenska Spel in en aktör borde man vilja vara med och konkurrera. Men så var inte fallet. Å andra sidan är det ett bredare utbud idag, så man kan spela på mer idag hos Svenska Spel, på sådant som bara fanns hos ATG tidigare och tvärt om. Att bli ombud för Postnord har vi inte utrymme för som det är idag, utan det här var sista pusselbiten som föll på plats, för att känna oss mer kompletta. I alla fall för stunden, tillägger Anders Gustafsson lite hemlighetsfullt. Det kan vara mer som kommer lite längre fram.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt