Annons:

Nina blir ny pub- och restaurangchef på Brygghuset:

Nina Eklund är ny pub- och restaurangchef på Brygghuset. Foto: Privat

Nina blir ny pub- och restaurangchef på Brygghuset: "Kommer bli ett toppenår"

Nu är det klart vem som blir ny pub- och restaurangchef på Brygghuset efter Maria Wester. Det är Nina Eklund, med många år inom branschen i Vimmerby, som får jobbet.
– Det känns väldigt bra och spännande, säger Nina Eklund.

Annons:

Dagens Vimmerby har tidigare berättat om att en omfattande investering pågår på Brygghuset i Vimmerby. En helt ny restaurangdel ska stå färdig längre fram i år och Brygghuset har haft stängt sedan den 1 oktober på grund av renoveringarna.

I går kunde vi berätta att man öppnar för lunchservering igen den 1 februari.

Nu står det även klart vem som blir ny pub- och restaurangchef på Brygghuset, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta om. 

Det är Nina Eklund, som bor i Gullringen, som fått jobbet. Hon kommer närmast från ett jobb som charkansvarig på Hemköp i Kisa. Dessförinnan har hon gjort flera år inom restaurangbranschen i Vimmerby. 

Hon har bland annat varit restaraungchef på Vimmerby Stadshotell i flera år och även jobbat på Astrid Lindgrens Näs.

Den nya tjänsten tillträder hon den 20 februari. 

– Det känns väldigt bra och spännande. Det blir ett lite större uppdrag än jag har haft tidigare, säger Nina Eklund till Dagens Vimmerby.

"Saknat gästerna"

Hon har den senaste tiden känt mer och mer att hon saknat branschen.

– Ja, det har jag gjort. Man har saknat gästerna och själva yrket. Det blir inte riktigt samma sak att arbeta i matbutik, som att jobba med gäster hela tiden. När jag väl kom vidare i rekryteringen, så har jag mer och mer känt att jag vill tillbaka. Så jag kunde inte tacka nej.

Hon tycker också att det ska bli väldigt roligt att tillträda tjänsten i samband med att det sker en nystart.

– Det blir nytt allting och man kan verkligen vara med och bygga upp det från grunden. Allt är väldigt fräscht och det kommer bli en väldigt snygg restaurang. Åbro är ett så starkt varumärke och känt över hela världen. Man ser Åbro direkt när man kommer in i Vimmerby, så nu handlar det om att lyfta fram restaurangen ännu mer. 

Hur kommer det märkas att du är restaurang- och pubchef?

– Nu har jag ju inte börjat ännu, men jag vill verkligen bygga ett team och en stark vi-känsla. Jag vet att det kommer bli väldigt bra. 

"Kommer bli ett toppenår"

Om det blir några stora förändringar i inriktningen på menyn är för tidigt att säga.

– Vi har inte satt oss ned tillsammans ännu allihop, men inom snar framtid kan jag berätta mer om det. Det är inte klart med köksmästare ännu, men man jobbar med det i skrivande stund. Det kommer bli ett toppenår, säger Nina Eklund.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt