Henrik Hemmingsson, till höger, är restaurangchef på Guldkant i Vimmerby.
Foto: Ossian Mathiasson
Ända sedan årsskiftet har Guldkant haft interna dikussioner om att utöka och växa ytterligare i Vimmerby. Nu börjar det bli allvar av diskussionerna.
– Vi vill gärna det och har pratat om det ett tag. Nu har vi gått i en annan, mer aktiv, fas kan man säga. Innan har det mest varit så att vi spånat, men nu söker vi mer aktivt. Vi vill gärna expandera, säger Henrik Hemmingssons, restaurangchef på Guldkant i Vimmerby.
Konceptet är "Deli Guldkant". Det finns redan i Västervik och fokus där ligger på lite lättare maträtter och lite mer mot lunchhållet.
– Vår tanke är att kunna komplettera vår kvällsservering och ha luncher någonstans i Vimmerby. Det rör sig om sallader, pokebowls, sushi och så vidare. Under lågsäsong är tanken att vi kör luncher och under högsäsongen blir det lite längre än så.
"Rätt lokal på rätt ställe"
Målsättningen är att hitta en lokal med uteservering relativt centralt i Vimmerby.
– Det viktiga för oss är att lokalen passar. Rätt lokal på rätt ställe känns viktigt. Vi vill gärna etablera oss runt omkring torget om det är möjligt på något sätt. Det är vår huvudtanke och det vore det optimala.
Hur nära är ni en lösning?
– Vi har en diskussion igång, men det är långt ifrån i hamn ännu, men vi har påbörjat en diskussion i alla fall.
Redan till hösten hoppas man kunna vara igång.
– Så fort allt med en lokal är fixat, så har vi ganska kort startsträcka. Vi har allt vi behöver, så då handlar det mest om personalrekrytering. Men när det kan vara klart är jättesvårt att säga. Vi tar inte bara en lokal, utan det är av stor vikt var lokalen finns.
Flera nya jobb
Totalt innebär den nya satsningen tre tjänster.
– Vi växer redan nu, så vi letar efter en hundraprocentig tjänst som serveringspersonal. Totalt skulle vi kunna bli tolv då.
Är det tufft att hitta personal?
– Vi har inte märkt av det innan. Min känsla är att det inte är för svårt, men det är tidigt att uttala sig om det. Vi letar ofta efter rätt personlighet och inte den med mest erfarenhet.