Annons:

Guldkant belönas med årets värdskapspris:

Henrik Hemmingsson med personal på Guldkant i Vimmerby belönads med årets värdskapspris på oktoberfesten. Piroska Kallay, ansvarig på Vimmerby Turistbyrå, delade ut priset. Foto: Ossian Mathiasson

Guldkant belönas med årets värdskapspris: "En oas för matälskare"

Guldkant har blivit en naturlig mötesplats i centrala Vimmerby. Det fick restaurangchefen Henrik Hemmingsson och hans medarbetare ett kvitto på i kväll. Den nya Vimmerbyrestaurangen belönas med årets värdskapspris. 

Annons:

Ett av flera priser på kvällens företagsgala på Brygghuset var årets värdskapspris. Piroska Kallay på Vimmerby Turistbyrå klev upp på scenen och förkunnade att priset går till Guldkant. 

Den populära Vimmerbyrestaurangen har haft öppet i ett och ett halvt år och blivit en naturlig mötesplats för personer i alla åldrar. 

Restaurangchefen Henrik Hemmingsson mottog priset till galabesökarnas stora glädje. 

– Det betyder såklart jättemycket. Det är ett kvitto på att det vi gör uppskattas, säger Henrik Hemmingsson i en intervju med vår tidning. 

Vad säger du om det arbete ni har lagt ner för att bli en mötesplats i Vimmerby?

– Det har alltid varit vår vision att vara en mötesplats för alla åldrar. Det är helt fantastiskt att det också har blivit så. VI hoppas att kunna fortsätta förvalta detta pris och skapa många fler fina minnen tillsammans med våra älskade gäster, säger Henrik Hemmingsson.

Henrik Hemmingsson säger i sitt tacktal på scenen att han är glad för att så många personer har hittat till deras restaurang. 

– Jag vill fortsätta med det jag gör, göra det ännu bättre och ta hand om Vimmerbybor och turister som kommer och hälsar på, säger Henrik Hemmingsson. 

Fakta

Juryns motivering till Guldkant som vann årets värdskapspris:

”Årets värdskapspris tilldelas en upplevelse som utmärker sig genom hög kvalité, proffsigt värdskap och en välkomponerad balans mellan smak och atmosfär. Genom ett kontinuerligt arbete för att förhöja gästernas upplevelse har denna restaurang blivit en oas för matälskare och en viktig del av Vimmerbys kulturliv. Vinnaren av årets värdskapspris är en självklar Guldkant för staden”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt