Annons:

Stort avtal på plats – nu behöver Vimmerbyföretaget anställa

Jens Carlsson, till höger, är vd för Smlnd Hem AB. Foto: Simon Henriksson

Stort avtal på plats – nu behöver Vimmerbyföretaget anställa

Nyligen hade vår tidning ett reportage om Smlnd Hem och att fabriken kommit igång i Vimmerby. Bara dagar senare fick man ett viktigt avtal på plats och nu behöver man snabbt anställa.
– I närtid handlar det om fem till sex arbetstillfällen, säger vd Jens Carlsson.

Annons:

Att näringslivsprofilerna Jens Carlsson och Linda Carlsson skulle etablera en ny fabrik i Vimmerby har varit känt en tid. Nyligen gjorde vår tidning ett reportage om att bolaget, som heter Smlnd Hem, så sakteliga kommit igång i sin nya fabrik.

Bara ett par dagar senare gick en stor affär i hamn för företaget. Avtalet signerades i onsdags och betyder väldigt mycket för uppstarten av fabriken.

– Det skapar förutsättningar att komma igång i större omfattning. Det betyder jättemycket för Smlnd Hem och gör att vi kan etablera en riktig husfabrik om jag uttrycker mig så. Det här ger oss möjligheten att göra det på riktigt. Det värdet är jättestort, säger vd:n Jens Carlsson. 

Projektet i Nynäshamn är totalt sett på sex radhus i fyra huskroppar. I den första etapen handlar det om tolv hus och två huskroppar som ska levereras.

– Beställaren bygger bostadsrätter kontinuerligt och sitter på ytterligare markområden. Gör vi det här riktigt bra, så finns potentialen att göra mycket mer. Det är inte helt klart när första huskroppen ska gå, men det lutar åt att det blir i april eller maj någon gång. Mest troligt är det att etapp ett blir i år och etapp två nästa år.

Behöver börja titta efter personal

Det här innebär att Smlnd Hem snabbare än väntat behöver börja titta efter personal. 

– Jag kommer söka lite försiktigt med tanke på läget, men vi kommer söka en till anställd traditionellt och ta in ett antal projektanställningar tills ordrarna fyller på. Man vågar inte riktigt anställa det som egentligen krävs, men det handlar någonstans om fem till sex stycken i närtid. Även om det är tidsbestämda anställningar, så är det ju anställningar och det är väldigt roligt. 

Trots att många varslats om uppsägning beskrivs det fortfarande vara svårt att rekrytera. 

– Det är jättesvårt att hitta folk, men jag känner många i branschen sedan tidigare. Jag hoppas kunna hitta erfaren personal, men det kan också bli personal som inte är så erfaren som vi får lära upp. Det gäller att hitta en mix av ålder och kunskap.

"Värdet är jättestort"

Det ekonomiska värdet på avtalet vill Jens Carlsson inte gå in på, men värdet för bolaget är förstås stort. 

– Att vi nu kan bygga en husfabrik på riktigt – det värdet är jättestort. Sedan tror vi över tid att vi kan göra ännu mer med Smlnd Hem. Fem till sex personer är en liten del av det vi tänker oss på sikt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt