Annons:

  • Skarpt läge för lanserad utbildning – Vimmerbyföretag först ut

    Additivt Teknikcenter har haft premiär på sin företagsutbildning, där Ljunghäll i Södra Vi blev först ut med ett 20-tal anställda. Foto: Privat

  • Skarpt läge för lanserad utbildning – Vimmerbyföretag först ut

    Mätoperatörer och kvalitetspersonal på Ljunghäll har läst ritningsläsning, här med läraren Roger Hillström, tv.

  • Skarpt läge för lanserad utbildning – Vimmerbyföretag först ut

    Inledningsvis hölls också en tredagars grundutbildning i Solid Works för verktygstekniker och konstruktörer, här tillsammans med läraren Henric Revelj, th.

Skarpt läge för lanserad utbildning – Vimmerbyföretag först ut

Additivt Teknikcenter är nu igång med sina företagsutbildningar där Ljunghäll från Södra Vi är först ut att kompetensutveckla sin personal.
– Om våra anställda utvecklas och trivs på arbetsplatsen så får vi därigenom också ett bättre resultat, säger Therése Olsson, HR-specialist.

Annons:

Ljunghäll tog kontakt med Additivt Teknikcenter efter att kompetensbehov framkommit för olika befattningar.

Eftersom de redan samarbetar kring andra utbildningar, som gjutoperatörsutbildningen ställdes frågan om det var möjligt att anordna företagsanpassade utbildningar i ämnen som de redan har i sina ordinarie utbildningar.

– Vi har sedan tidigare gymnasieutbildningar och YH-utbildningar, liksom även vuxenutbildningar i olika former, men företagsutbildningar är helt nytt för oss. På det här sätter får vi ännu ett ben att stå på, flera utbildningsomgångar är upphandlade, säger Joakim Svensson, vd på Additivt Teknikcenter.

Skarpt läge

Tillsammans med Ljunghäll, som även är delägare i Additivt Teknikcenter, har flera utbildningspaket som passar personalen tagits fram. Efter att ha bollat dem i någon månads tid var det skarpt läge i veckan när ett 20-tal anställda var på plats i Hultsfred, där man har nya lokaler för ändamålet.

– Vi landade i att börja med endags grundutbildning i ritningsläsning, främst för mätoperatörer och kvalitetspersonal, och en tredagars grundutbildning i Solid Works för verktygstekniker och konstruktörer, berättar Therése Olsson.

Vad är syftet med kompetensutvecklingen?

– Huvudsyftet är ju att låta personalen utvecklas och växa och om våra anställda utvecklas och trivs på arbetsplatsen så får vi därigenom också ett bättre resultat. Att vi dessutom har ett så gott samarbete med en lokal utbildningsanordnare gör ju det hela också mycket roligare.

”Gynnar oss som företag”

Efter att de första utbildningarna nu är genomförda ser Ljunghäll bara positivt på fortsatt samarbete.

– Deltagarna har lämnat mycket bra respons och positiv feedback på kursinnehåll, utbildare, utförande, lokaler med mera. För oss betyder det att vi säkerligen kommer använda Additivt Teknikcenter på nytt för framtida utbildningar och utifrån att jag vet hur driven Joakim Svensson är så kommer de vara snabba på att ta fram förslag på andra utbildningar som säkerligen gynnar oss som företag, säger Therése Olsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt