Annons:

Danska jättens vd om V-tab:

"Helt fantastiskt", säger Stibos vd Søren Henriksen.

Danska jättens vd om V-tab: "Känns fantastiskt"

I går kunde vår tidning avslöja att den danska tryckerijätten Stibo kommit överens med börsnoterade Nyfosa om hyresvillkoren i Vimmerby och att V-tab kommer leva vidare.
– Det är fantastiskt, säger vd:n Søren Henriksen.

Annons:

Under torsdagen avslöjade Dagens Vimmerby att det sista hindret – hyresvillkoren för fastigheten – var överstökat och att danska tryckerikoncernen Stibo kommer köpa kursade V-tab i Vimmerby. 

Flera källor bekräftade våra uppgifter och Thomas Eklund, ordförande för GS-facket på tryckeriet, berättade att det var "kvitter på golvet igen".

– Det är väldigt positivt här i dag. Det är det här vi har väntat på och vi har velat få ett besked. Oavsett om det är negativt eller positivt, så vill man ha ett besked. Alla har fått förlängt i en månad och sedan kommer förhandlingarna kring vilka som får vara kvar. Vi vet inte storleken på det ännu, sa han till vår tidning.

"Känns fantastiskt"

Under torsdagen sökte vi Stibos vd Søren Henriksen upprepade gånger, men han gick inte att nå. 

– Jag ber om ursäkt att jag inte kunde återkomma, men jag har suttit i möten efter möten. Det här känns helt fantastiskt. Vi är väldigt positiva, men vissa detaljer återstår. Vi tror att det kommer vara helt färdigt i början på nästa vecka. Vi är överens med hyresvärden, men vi vill ha allt på papper också. Det är viktigt, säger Søren Henriksen när han ringer tillbaka.

Han berättar att han inte längre känner någon oro över huvud taget.

– Nej, ingen alls. Vi är eniga om allt, men måste få det på papper också. Att ta över en så fin verksamhet som V-tab känns väldigt bra. 

Hoppas rädda många jobb

85 anställda berördes när tryckerijätten V-tab försattes i konkurs i påskas. Tidigare har Søren Henriksen uppgett att man hoppas kunna rädda mellan 40 och 60 jobb i ett inledande skede. 

– Utmaningen blir att se hur många kunder som är kvar. Det får vi se nu under första månaden. För en sådan här verksamhet måste man ha en viss storlek och jag tror att det kommer bli jättebra. Men jag kan berätta mer i nästa vecka. 

Det danska bolaget Stibo är Skandinaviens ledande tryckerikoncern och har tidigare köpt både Sörmlands Grafiska i Katrineholm och Gigant print i Norrköping. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt