Annons:

Södra Vi-företag hyllas som brobyggare - ”Har ett starkt samhällsengagemang”

Hans Linnér, Ljunghäll AB, fick ta emot pris som Årets Pontonjär.

Södra Vi-företag hyllas som brobyggare - ”Har ett starkt samhällsengagemang”

Ljunghäll AB i Södra Vi hyllas som en brobyggare mellan skola och föreningsliv. Nu har de tilldelats ”Pontonjärpriset” som ett bevis på detta.

Annons:

Pontonjärpriset är ett nyinstiftat pris inrättat av Kronobergs tidigare landshövding Kristina Alsér, med syfte att lyfta fram personer som på olika sätt bygger broar mellan skola och näringsliv i Kronoberg och Kalmar län.

Pontonjärpriset instiftades i samband med att Kristina Alsér efter nio år, i september 2016, lämnade sin post som landshövding.  Den 16 november, vid Linnéakademiens högtidliga höstsammankomst på Huseby Bruk AB, tog de första pristagarna emot sina stipendier av Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson.

Minska avståndet

”I samband med mitt avslut som landshövding instiftades Pontonjärpriset med syfte att minska avståndet mellan skolan, näringslivet, de offentliga och Akademien. Med stipendier ska de som på ett innovativt och hållbart sätt utvecklat samarbete och minskat avståndet mellan privata och offentliga aktörer premieras”, säger Kristina Alsér i ett pressmeddelande.

För 2017 års insatser delades det ut tre priser: två ”Årets Pontonjär – skola”, där 15 000 kronor gick till en skola eller klass, och 10 000 kronor till en lärare. Dessutom utgick ett pris om 10 000 kronor till ett företag – ”Årets Pontonjär - näringsliv”.

Starkt engagemang

Årets Pontonjär inom näringslivet blev alltså Ljunghäll AB med vd:n Hans Linnér i spetsen.

Motiveringen löd så här: ”Har ett starkt samhällsengagemang med fokus på att öka ungas intresse för naturvetenskap och teknik och bidrar starkt till att nya innovativa broar byggs mellan skolan, näringslivet o akademien. Inspirerade av projektet Mot Nya Höjder och astronautbesöket hösten 2015 har man dessutom och tillsammans med kommunen instiftat ett stipendium för elever som får två veckors betald praktik för att lära med om industrin och det närliggande näringslivet”.

Gemensam aktivitet

Årets Pontonjärer inom området skola blev läraren Pia Johansson och Hamnedaskolan i Ljungby kommun.

”Juryns önskan är att prissumman ska användas för en gemensam aktivitet mellan vinnande skola och företag, med medarbetare, lärare och elever involverade. Med pristagarna som goda förebilder hoppas juryn vidare att uppmärksamheten kring pristagarnas målmedvetna arbete ska stimulera fler att vilja bygga broar och ta initiativ till nya samarbeten”, står det i pressmeddelandet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt