Annons:

Vimmerbyhus bjuder in till öppet hus

Fredrik Ek och Elin Karlsson jobbar på Vimmerbyhus som öppnar upp sin fabrik för allmänheten i helgen. Foto: Jakob Karlsson

Vimmerbyhus bjuder in till öppet hus

Vimmerbyhus har haft en stark utveckling under de senaste åren. I morgon bjuder man in till öppet hus vid fabriken i Vimmerby.
– Vi vill visa att vi finns och vad vi kan, säger företagets Fredrik Ek.

Annons:

Vimmerbyhus har gått som tåget under de senaste åren och slagit rekord när det gäller omsättningen. I helgen får allmänheten möjlighet att bekanta sig med företagets utbud när man bjuder in till öppet hus.

– Vi vill locka hit folk och kör bland annat vår husbyggarskola. Vi är en flexibel husleverantör, man kan komma hit med en skiss på en servett och så ritar vi upp det och ger ett pris på det, berättar Fredrik Ek.

En mängd aktiviteter

Under evenemanget blir det tipspromenad, lotterier, ritning av hus, lagerutförsäljning, bygge av fågelholk, husbyggarskola och visning av fabriken.

– Sen kan man komma hit och prata om sina husdrömmar med Elin och en säljare.

Vad är det viktigaste att tänka på?

­– Det viktigaste är att hitta rätt hus till den tomt man har och hitta ett hus som passar i den budget man har. Man ska tänka långsiktigt och ha koll på förutsättningarna som finns, berättar Elin Karlsson som ritar husen.

När man tittar på husprogram på tv så är det ofta husprojekt blir dyrare än man tänkt. Hur ska man tänka för att klara sin budget?

– I vårt fall kan säljaren vara ett stort stöd och skriver man entreprenadkontrakt får man en fast summa. Sedan ska man inte glömma bort markberedningen, det kan dra iväg en del.

Vilka frågor är vanligast?

– Det brukar vara frågor om hela processen, det handlar om tomten och kommunen och allt möjligt. Det kommer många spretiga frågor under hela processen.

Vimmerbyhus säljer mest kundanpassade hus.

– Det är lättare för oss att sälja standardhus, men det är lite vår nisch att erbjuda flexibla lösningar. Det är vår konkurrensfördel, säger Fredik Ek. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt