Annons:

Åbro fortsätter sponsra prestigefylld öltävling

SM-vinnaren i årets hembrygda öl får hjälp av Åbros bryggmästare Lennarth Anemyr. Foto: Åbro Bryggeri

Åbro fortsätter sponsra prestigefylld öltävling

I flera år har Vimmerbyjätten Åbro Bryggeri varit huvudsponsor för SM i hembrygd öl. Nu står det klart att man kommer att vara det ett tag till. Det nya avtalet sträcker sig till 2019 och innebär bland annat att SM-vinnaren får brygga sitt öl på Åbros bryggeri i Vimmerby och med Åbros hjälp lansera det till den svenska marknaden under hösten.

Annons:

SM i hembrygd öl har arrangerats av Svenska Hembryggareföreningen sedan 1989. Den 28:e upplagan av tävlingen äger rum i Baltiska Hallen i Malmö den 30 april och väntas slå rekord både vad gäller tävlande och besökare. I år väntas över två tusen bryggare tävla i domartävlingen och i ”Folkets val”.

Åbro Bryggeri är huvudsponsor och har nyligen tecknat ett nytt avtal med hembryggarföreningen som löper fram till 2019. 

– Målsättningen med samarbetet är att tillsammans med Svenska Hembryggarföreningen sprida kunskapen och öka intresset för att brygga gott och smakrikt öl. För Åbro känns det lika viktigt som självklart att stötta arbetet med att bevara och utveckla den svenska hembryggarkonsten, säger Ola Passmark, Senior Brand manager på Åbro Bryggeri, i ett pressmeddelande.

30 000 liter

SM-vinnaren, som utses av ett erfaret domarteam, får chansen att brygga 30 000 liter av sitt öl på Åbros Bryggeri i Vimmerby. Dessutom hjälper Åbro till att lansera vinnarbrygden på den svenska marknaden under hösten 2016.

– Under våra tidigare år som huvudsponsor har framtagandet och lanseringen av vinnarölen varit en höjdpunkt för alla inblandade. Vi ser fram emot nya spännande brygder att bli en del i vår speciella produktserie – Bryggmästarens – där vi samlat vår 150-åriga erfarenhet och hantverkskunskap, säger Ola Passmark.

Svenska Hembryggareföreningens ordförande Stefan Alexi kommenterar förlängningen så här: 

– Svenska Hembryggareföreningen och Åbro har haft tre år av framgångsrikt samarbete där Åbros engagemang har gjort att vi kunnat lyfta SM i hembryggt öl till en helt annan nivå. Därför är vi stolta och glada att förlänga med Åbro som huvudsponsor för SM i hembryggt öl, och vi ser fram emot de kommande åren tillsammans.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt