Annons:

LOKALT FÖRETAG GÖR STORSATSNING I VÄSTERVIK

Totalt kommer 28 industrilokaler byggas på tomten. Foto: MostPhotos

LOKALT FÖRETAG GÖR STORSATSNING I VÄSTERVIK

Lokala företaget Annacott Fastighetsbolag i Hultsfred AB har precis påbörjat en jättesatsning i Västervik. Totalt kommer 28 industrilokaler uppföras på en tomt vid Ljunghedens handelsområde.
– Det är ett kanonläge, anser företagets Leif Sörensen.

Annons:

Leif Sörensen, bosatt i Hultsfred i många år, har mestadels varit verksam i Stockholm genom åren.

– Jag kommer från Hultsfred egentligen, men har jobbat i Stockholm i 25 år med den här typen av fastigheter. Där hade vi inte eget ägande, utan vi har varit entreprenörer för ett större bolag. Vi har säkert byggt 250-300 sådana här lokaler så vi vet vad vi håller på med. Nu ska vi ha ett eget ägande istället och vi tänkte: varför inte satsa här?

28 lokaler för industriverksamhet

Flyttlasset till Västervik gick förra året och jakten på en tomt påbörjades för snart ett år sedan.

– Först var det svårt att hitta något, men så hittade vi den här privatägda och köpte den i somras. Sedan dess har planeringen varit igång. Projekteringen är snart klar och nu ska vi ut och marknadsföra. Vi har satt upp en banderoll på tomten och har fått god respons.

Totalt blir det alltså 28 olika lokaler uppdelat i två huskroppar. Lokalerna riktar sig främst till verksamheter inom hantverk, verkstad och industri – men detaljplanen tillåter även handel. Lokalerna blir på 72 respektive 50 kvadratmeter.

– Fyra har redan bokat lokaler och många är intresserade. Sedan är det många som vill se hur byggnaderna bli innan de bestämmer sig, så är det alltid med de här projekten.

Hur många krävs för att ni ska köra?

– Vi kör med det vi har nu. Jag tror absolut inte att det blir några problem att hyra ut lokalerna. Det är ett kanonläge och jag tycker att det är en av de bästa tomterna att anlägga den här typen av byggnader på. Sedan finns det alla möjligheter. Behöver man en större yta går det att hyra fler lokaler.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt