Annons:

  • STORFÖRETAG ETABLERAR SIG I FYRA LOKALER – FÖRSTA KONTRAKTET UNDERTECKNAT

    Första kontraktet är undertecknat. Elajo, med avdelningschef Magnus Frank, (mitten) ska hyra fyra lokaler i Anncotts industrifastighet på kvarteret Batteriet. Här tillsammans med Jerker Ekelund, försäljningsansvarig, och Leif Sörensen, ägare. Foto: Lotta Madestam

  • STORFÖRETAG ETABLERAR SIG I FYRA LOKALER – FÖRSTA KONTRAKTET UNDERTECKNAT

    "Den absolut största fördelen med den här överenskommelsen är att mina medarbetare får helt anpassade lokaler utifrån vår verksamhet. Vi är trångbodda som det är idag, så det är en otrolig glädje att kunna meddela det här till gruppen", säger Magnus Frank. Foto: Lotta Madestam

STORFÖRETAG ETABLERAR SIG I FYRA LOKALER – FÖRSTA KONTRAKTET UNDERTECKNAT

Elajo i Hultsfred etablerar sig i Anncott Fastigheters industrihotell som första hyresgäst. Företaget har skrivit på ett tioårskontrakt rörande fyra fastigheter.
– Det är ett tydligt avstamp utåt att vi är här för att vara kvar och vill utvecklas, säger avdelningschef Magnus Frank.

Annons:

Elajo har haft behov av nya lokaler under en längre tid. I takt med att företaget vuxit i Hultsfred har man helt enkelt blivit för trångbodda i dagens lokaler som man hyr av HKIAB på Hultsfreds-Husområdet.

– Vi har haft en fantastisk utveckling och vuxit stadigt sedan Elajo köpte Axelssons El 2010 och etablerade sig här, säger Magnus Frank. Vi har gått från två anställda till att vara 17 idag, där vi vuxit med sex bara det här senaste året. 

Kontraktet undertecknat

För ett år sedan började man leta efter nya lokaler mer ordentligt, men aldrig kommit dit att det känts bra och rätt. Tills Jerker Ekelund, försäljningsansvarig för konceptet Klar Kvadrat, presenterade ett förslag på hur det skulle kunna komma att se ut här i Anncotts nybyggda företagslokaler i kvarteret Batteriet och även presenterade en specifik planritning.

– Vi har haft en jättebra dialog, så det har känts bra hela vägen. Efter tre veckor, en månads förhandlingar är vi nu överens och har skrivit kontrakt, säger Magnus Frank.

– Jag ska inte säga att det varit tuffa förhandlingar, men det har varit mycket detaljer som gjort att det dragit ut på tiden, tillägger Leif Sörensen, delägare i det familjeägda företaget Anncott Fastigheter.

Enskilt största etableringen

Elajo kommer hyra fyra fastigheter på omkring 300 kvadratmeter, med övervåningen inräknad blir ytan den dubbla. Utöver det hyr man också cirka tusen kvadratmeter mark på framsidan, utmed Norra Oskarsgatan.

– Det betyder att det här blir den enskilt största etablering vi gjort så här långt i regionen Hultsfred, Vimmerby och Västervik, säger Jerker Ekelund.

Slår in på ett annat spår

Leif Sörensen har tidigare varit tydlig med att ambitionen varit att sälja fastigheterna. Med den här satsningen slår man in på ett annat spår och överlåter samtidigt de här fyra fastigheterna till Anncotts förvaltningsbolag Hammersta Fastigheter i Stockholm, som kommer vara hyresvärd.

– Vårt krav, för att gå in i det här, var att det skulle bli ett långt hyresavtal. Med tanke på att vi gör en ganska stor investering, någonstans runt 3-3,5 miljoner kronor, för att anpassa de fyra lokalerna efter Elajos behov. Nu har vi tecknat ett tioårigt kontrakt, så det känns väldigt bra för oss också. Vi är väldigt nöjda med det här.

”Är en otrolig glädje”

Magnus Frank instämmer.

– Det känns verkligen jättebra, riktigt roligt. Det finns en positivitet kring handelsområdet som vi givetvis vill vara en del av och vi vill gärna sprida den andan, säger Magnus Frank och fortsätter:

– Annars är den absolut största fördelen att mina medarbetare får helt anpassade lokaler utifrån vår verksamhet. Dagens lokaler är inte anpassade för antalet anställda vi är idag, så det är en otrolig glädje att kunna meddela det här till gruppen.

Vad kan den här satsningen komma att betyda för företaget?

– Det blir en annan synlighet. Jag tror att den lokala anknytningen som entreprenör, företag och arbetsgivare kommer att höjas. Det är ett tydligt avstamp utåt att vi är här för att vara kvar och utvecklas, säger Magnus Frank.

Kan den här satsningen komma att leda till ytterligare nyanställningar?

– Absolut. Vi vill som sagt utvecklas och har tagit till för att kunna växa ytterligare i de här lokalerna.

Rådande värdsmarknadsläge har inte avskräckt er från att satsa?

– Det är klart att man kan märka av lågkonjunkturen bitvis, men man kan inte bromsa sig ur det, utan det gäller att ha bredden och fokusera på olika saker. Nu exempelvis i energikrisen handlar mycket om energieffektiviseringar på både industrier och större fastigheter liksom olika solcellsprojekt. Det har ökat jättemycket för oss, säger Magnus Frank.

Ska vara klart till sommaren

Planen är att lokalerna ska vara färdiga till sommaren, innan semestern.

– Det är en tajt tidsplan men laguppställningen är top notch. Det kommer vara fullt fokus från alla entreprenörer att driva det här, säger Magnus Frank.

Nu återstår sex lokaler om ungefär 300 kvadratmeter, i Anncotts första etapp i kvarteret. 

– Elajo hyr fyra av tio, men ytmässigt är det runt 50 procent, säger Leif Sörensen. Som det här blev nu, så har egentligen intresset förflyttats. Nu är vi mer intresserade av att hyra ut istället för att sälja, så får vi hela den här delen som en helhet i vårt förvaltningsbolag.

– Jag kan tillägga att vi för samtal med flera, någon har också varit här och tittat, säger Jerker Ekelund. De har inte varit beredda att köpa, utan nu har vi tagit upp tråden att hyra ut lokaler.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt