Annons:

KLART: LOKALA STORFÖRETAGET NÄSTA HYRESGÄST PÅ KRÖNSMON

Anders Törngren är produktionschef på Frödinge Mejerei, som snart är hyresgäst i Klar Kvadrats-lokaler på Krönsmon. Foto: Arkivbild

KLART: LOKALA STORFÖRETAGET NÄSTA HYRESGÄST PÅ KRÖNSMON

Det fyller på med företag i Klar Kvadrats industrilokaler på Krönsmon. Vi kan nu avslöja att nästa hyresgäst blir Frödinge Mejeri.
– Vi hoppas vara inflyttade redan i september, berättar produktionschefen Anders Törngren.

Annons:

På industriområdet Krönsmon i Vimmerby har byggherren Leif Sörensen låtit uppföra två huskroppar på 10 000 kvadratmeter mark. Klar Kvadrat Bygg AB erbjuder ett koncept med nyckelfärdiga lokaler i industrihusformat, som i Vimmerby omfattar totalt 31 fastigheter i storlekar från 60 till 140 kvadratmeter.

Etapp ett sålde slut snabbt, försäljningen av etapp två pågår för fullt och vi kan nu berätta att nästa företag in blir Frödinge Mejeri.

– Vi kommer hyra totalt 210 kvadratmeter (två lokaler á 105 kvadratmeter styck). Vi tittade på en snabb lösning och valde detta i stället för att bygga ut själva i Frödinge, berättar Anders Törngren som är produktionschef på Frödinge Mejeri.

Mellanlager för emballage

Lokalerna på Krönsmon kommer i första hand att användas som lager.

– Framför allt handlar det om mellanlager för emballage, men eventuellt också lite råvaror. Med tanke på fraktkostnader och miljön så vill vi bara ha hela lastbilar som levererar till oss. Därför blir det ofta ganska stora ordrar, då passar det här alternativet oss perfekt.

Blir det inte krångligt att ha lager och produktion på två olika ställen?

– Nej, det ser jag inte som något problem. Det är ju korta avstånd vi pratar om, och vi har förändrat i vår fordonsflotta och bland annat köpt in en liten lastbil som vi kommer använda till detta. Rent praktiskt blir det vår lagerpersonal i Frödinge som kommer ansvara för mellanlagret i Vimmerby.

När räknar ni med att vara på plats?

– Vi hoppas vara inflyttade redan i september.

Hur ser det ut rent allmänt för er på Frödinge Mejeri?

– Det går jättebra. Vi har fullt upp och ser ut att ha full orderstock under hela hösten, vilket vi självklart både är väldigt glada och tacksamma för.



Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt