Annons:

Kommunen satsar på fiber till företag

Ingela Nilsson Nachtweij (C) och Tomas Peterson (M) erbjuder företagen i Vimmerby att ansluta sig till kommunens fibernät. Foto: Jakob Karlsson

Kommunen satsar på fiber till företag

Kommunens försäljning av fiberanslutningar till privatpersoner har, milt uttryckt, gått urdåligt. Nu marknadsför man en satsning på företagen. – Kan vi hjälpa till så ska vi göra det, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Annons:

Kommunens fiberprojekt för drygt 50 miljoner kronor är ingen solskenshistoria. Projektet har fått kritik från många håll och är mycket långtifrån det ursprungliga målet om en anslutning av 60 procent av fastigheterna.

I januari 2015 drog kommunen i nödbromsen och stoppade vidareutbyggnad av fibernätet. Många privata hushåll som visat intresse för en fiberanslutning kommer inte kunna få en anslutning "inom överskådlig tid", skriver kommunen i dag på sin hemsida.  

I samma pressmeddelande marknadsför kommunen en satsning på företag. 

– Vi har tittat på förutsättningarna och ser att vi i många fall kan erbjuda ett prismässigt bra alternativ i Vimmerby, Södra Vi och Storebro. Direkt efter semestern ska vi sätta oss ner och diskutera de möjligheter som finns och vi kommer att återkomma till företagen. Kan vi hjälpa till så ska vi göra det, säger kommunalrådet Tomas Peterson till kommunens hemsida. 

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C): 

– Vi vill i den mån det är möjligt kunna hjälpa våra företagare att få fiber till ett prismässigt gott alternativ. Det är viktigt att det blir en så stor utbyggnad som möjligt i hela kommunen till så liten skattefinansierad kostnad som möjligt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt