Annons:

ALV flyttar tillbaka audition till Vimmerby

Nästa års skådespelare på ALV kommer att göra sin audition i Vimmerby i år. Foto: Jakob Karlsson

ALV flyttar tillbaka audition till Vimmerby

I flera år har Astrid Lindgrens Värld haft sin audition för skådespelare i Göteborg. Nu kommer de cirka 130 skådespelarna som slåss om jobben till nästa sommar få visa vad de kan i Vimmerby i stället.

Annons:

Efter höstmarknaden tog Astrid Lindgrens Värld avsked för det här året – men planeringen för nästa år pågår för fullt. Sagoparken har ungefär 500 sökande till de cirka 30 vuxna skådespelarplatserna som ska besättas i år. Cirka 130 av dem kallas till audition. 

Totalt finns det 67 vuxna skådespelartjänster och ungefär hälften av platserna kommer tas av personer som jobbade i parken i år.

En skillnad jämfört med tidigare år är att man flyttar tillbaka sin audition till Vimmerby. Skälet är den nya personalbyggnad som ALV byggde i vintras.

– Det är huvudskälet. Tidigare har vi varit utspridda, men nu har vi möjlighet att ha det i egna lokaler. Det blir väldigt många som kommer till Vimmerby, säger marknadschefen Lena Möller.

En skapligt stor andel av ALV:s skådespelare kommer tillbaka nästa år.

– Det är ganska många som kommer tillbaka och det är jättebra. Det är skönt att vi får behålla några, men vi behöver lite nytt också och det blir en bra blandning. 

Sedan tidigare har barnskådespelarna haft sin audition i Vimmerby och så kommer det även vara i fortsättningen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt