Annons:

Imponerande milstolpe nådd – Roger och Bengt har haft samma jobb i 50 år

Roger Eklund och Bengt Jonsson, med ägaren Christer Karlsson bredvid sig, går i pension efter att ha jobbat inom Frödingegruppen i 50 år. Bilden är ett montage. Foto: Frödingegruppen

Imponerande milstolpe nådd – Roger och Bengt har haft samma jobb i 50 år

Roger Eklund och Bengt Jonsson har lyckats med något som blir mer och mer ovanligt. De har jobbat på samma arbetsplats inom Frödingegruppen i hela 50 år och går nu i pension. 
– Respektingivande, det är inte så många som lyckas med det längre, säger Torbjörn Svensson, vd på Frödinge Hällerum Timber AB. 

Annons:

I dag är det sällsynt att en anställd stannar på samma arbetsplats i ett helt yrkesliv och få kommer upp i 50 år. 

 

Roger Eklund och Bengt Jonsson har gjort det. Duon går i pension efter att ha varit anställda inom Frödingegruppen i 50 (!) år och tackades av i samband med fredagens semesterfika och avslutning. Bengt har jobbat på sågverket i Frödinge och Roger på sågverket i Hällerum. 

– Det vittnar om att de har varit på arbetsplatser där de har trivts väldigt bra. Roger och Bengt uttryckte att det aldrig har varit svårt att åka till jobbet utan det har alltid varit bra på arbetsplatserna med arbetsgivare och kollegor. De har sett allt och varit med om en väldigt stor teknikutveckling genom åren, säger Frödinge Hällerum Timber AB:s vd Torbjörn Svensson. 

"Anställde mig när jag slutade skolan"

Bengt Jonsson har jobbat på sågverket i Frödinge i 50 år och ansvarat för att köra fram timmer till sågen och ha lastmaskinskörning. 

– Jag trodde inte att jag skulle jobba så länge på samma ställe. Jag började här när jag var 15-16 år. Cheferna har varit tacksamma mot mig och jag har ställt upp för dem. Christers Karlssons far Sven-Erik och farfar Erik anställde mig när jag slutade skolan. De sa att jag skulle behöva tänka på att bli arbetslös och det har jag aldrig behövt göra. Det är mycket som vi har gjort där framme och det är många stockar som jag har flyttat på, säger Bengt Jonsson. 

"Trivts väldigt bra"

Roger Eklund från Vena började jobba på sågverket i Hällerum den 10 januari 1971 och har haft hand om kran- och barkmaskin på timmerstationen.

– Kärnan i det hela är att jag har trivts väldigt bra med arbetsledning, kollegor och arbetsuppgifter. Jag har mestadels kört kran och jobbat med stockhantering och haft ansvar för barkmaskinen och flödet ut till sågen. Jag har tagit bort stockar som inte har hållit kvalité och vänt stockarna så de kommer med rätt ände in till sågen, säger Roger Eklund. 

Bengt har alltid haft ett stort intresse av skog och jordbruk så han har en hel del gårdar med tillhörande byggnader. 

– Nu när jag går i pension får jag mer tid för gallring, huggning och planteringar som ska skötas och röjas. Jag har också ett 30-tal får som ska ha sin skötsel så det finns mycket jobb, säger Eklund. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt