Annons:

Vd:n om ägarskiftet: ”Mycket på gång och en spännande framtid”

Morgan Svensson, produktionschef på Älö Trä, och Stefan Gustafsson, vd. Bolaget har nu köpts upp av Frödingegruppen. Foto: Micael Rundberg

Vd:n om ägarskiftet: ”Mycket på gång och en spännande framtid”

I morse berättade vår tidning att Frödingegruppen köpt upp majoriteten i lokala företaget Älö Trä. Bolagets vd Stefan Gustafsson tror att förändringen blir en injektion.
– Det ska bli intressant att se vad vi kan göra tillsammans, säger han.

Annons:

Frödingegruppen och Älö Trä känner varandra sedan lång tid itllbaka.

– De har varit leverantör till oss så länge jag kan minnas så vi har haft ett samarbete. Vi erbjuder intressanta produkter och har en speciell nisch så det ska bli intressant att se vad vi kan göra tillsammans.

Älö Trä har gått från att producera byggkomponenter till offentliga toaletter och fristående tvättstugor.

– Fokus för oss är att jobba mycket med offentliga toaletter framöver, vi har vunnit en del upphandlingar och har en hel del på gång. Jag hoppas förstås att det blir ett spännande samarbete med Frödinges kontaktnät. Vi ska sätta oss ned och jobba fram en plan.

Har cirka 20 medarbetare idag

Diskussionerna inleddes under förra året.

– Det har varit olika tankar och funderingar för att hitta en väg framåt. Det stora fokuset nu vad vi ska göra tillsammans framåt. Jag upplever att ägarna hittat en bra lösning tillsammans.

Hur mår företaget idag?

– Vi har mycket på gång och en spännande framtid. Jag är på mässa idag och vi träffar en kund som förhoppningsvis avroppar fler toaletter. Vi väntar också på en del tilldelningar som vi har fått, men där överklagandetiden gått ut. Legoproduktion som vi varit stora på tidigare har vi inget just nu, nu är det mer avancerade produkter med toaletter och fristående tvättstugor, där märker vi ingen nedgång. Det kommer löpande upphandlingar som vi är med på.

Älö Trä har cirka 20 medarbetare idag.

– Som det ser ut nu så räknar vi med att ligga kvar där. Det här innebär inga organisatoriska förändringar, vi kommer jobba vidare på samma sätt som tidigare. Sedan ska det bli jätteintressant att se vad vi kan åstadkomma i framtiden.

Här kan du läsa ett längre reportage om Älö Trä från maj ifjol.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt