Annons:

  • Magnus Carlsson uppträdde i Vimmerby kyrka på fredagskvällen. Foto: Stefan Härnström

Känd artist bjöd på discofest i Vimmerby kyrka – se flera bilder här

De som förväntade sig lugna sommarlåtar och sköna anekdoter när Magnus Carlsson tog plats vid flygeln i Vimmerby kyrka fick delvis rätt. De som besökte uppträdandet på fredagskvällen fick allt detta och mycket mer.

Annons:

Magnus Carlsson är antagligen en av landets flitigaste turnéartister. Det började tidigt nittiotal med Barbados där han slog igenom och han fortsatte som medlem i Alcazar och som soloartist fram tills nutid. Som han själv tog upp ett antal gånger har Melodifestivalen varit den röda tråden i hans karriär och han har sjungit åtta låtar.

Lågmäld start

Spelningen i kyrkan började som sagt lågmält och sommartrevligt med vad som får sägas obligatoriska sommarlåtar som Cornelis Vreeswijks ”Sommarkort, Tomas Ledins ”En dag på stranden” och en avskalad version av Barbadoslåten ”Blå horisont” för att nämna några.

Med en sådan mängd hits från den egna karriären kom de stora applåderna och allsången under den andra halvan när han framförde ”Se mig”, ”Not a Sinner Nor a Saint” och ”Möt mig i Gamla stan”. Tempot var då mycket högre och med lite bakgrundsljus fick Magnus till discostämningen.

Fick med sig publiken

Med tanke på att publiken stod i bänkarna applåderade finalen med ABBA:s ”Does Your Mother Know” och extranumret ”Kom hem” förstår man vad de kommit för att se och Magnus levererade utan att för den delen bara köra på publikfrieri. När den sistnämnda låten började var det många som passade på att filma med mobilerna som minne från kvällen. Det blev en riktigt snyggt uppbyggd avslutning. Efter uppträdandet fanns han på plats för att signera skivor, ta bilder samt prata en stund med sina fans.

Stefan HärnströmAnnons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt