Annons:

JUST NU: Han blir tillförordnad kyrkoherde i Vimmerby

Nu är det klart vem som blir tillförordnad kyrkoherde i Vimmerby pastorat. Foto: MostPhotos

JUST NU: Han blir tillförordnad kyrkoherde i Vimmerby

Kyrkoherden Hélén Elfving gör sin sista arbetsdag som kyrkoherde den 13 augusti. Nu är det klart med en efterträdare.

Annons:

Det var i mitten av maj som Dagens Vimmerby kunde avslöja att kyrkoherden Hélén Elfving sagt upp sig. Hon har varit kyrkoherde i Vimmerby pastorat under fyra års tid.

– Hon vill pröva något annat helt enkelt. Det finns ingen annan bakomliggande orsak till att hon slutar. Hon vill pröva andra arbetsuppgifter och har en bakgrund inom den sociala sektorn, men jag vet inte vad hon ska göra och det får hon svara för själv. Hon har varit här i fyra år och nu vill hon gå vidare, sa kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson (POSK) i mitten av maj.

Hélén Elfving gör sin sista arbetsdag den 13 augusti och Magnus Carlsson berättade att man direkt påbörjade arbetet med att hitta hennes efterträdare. 

Nu är det klart. På torsdagen kan vår tidning berätta att det blir Fredrik Lennman som tillträder tjänsten som tillförordnad kyrkoherde i Vimmerby pastorat. 

Vill lära känna pastoratet

Tjänsten omfattar deltid under tidsperioden 22 augusti 2023 till 31 mars 2024. Fredrik Lennman har tjänstgjort som präst i över 40 år och hela tiden inom Linköpings stift. 

Lennman har varit kyrkoherde på flera platser och före sin pensionering 2020 var han kyrkoherde i Folkkungabygden, Mjölby. Där var han också kontraktsprost. Efter pensioneringen har han hoppat in som tillförordnad kyrkoherde på flera platser, allra senast i Rimforsa. 

Familjen Lennman bor på gården Mjölkvik mellan Kisa och Rimforsa.

– Fredrik vill lära känna pastoratet och dess personal som första insats. En annan viktig uppgift blir att rekrytera ny kyrkoherde och övriga vakanta tjänster. Jag är glad att Fredrik går in i denna uppgift och med hans stora erfarenhet och gedigna kunskap kommer pastoratet ha stor nytta och glädje av honom, säger kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson i en kommentar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt