Annons:

Nu är det klart – hon blir ny kyrkoherde i Vimmerby

Vimmerby pastorat har hittat sin kyrkoherde. Foto: MostPhotos

Nu är det klart – hon blir ny kyrkoherde i Vimmerby

I mitten av maj kunde vår tidning avslöja att kyrkoherden Hélén Elfving sagt upp sig. Nu är det klart vem som efterträder henne. 

Annons:

Det var i mitten av maj som Dagens Vimmerby kunde avslöja att kyrkoherden Hélén Elfving sagt upp sig. Hon hade då varit kyrkoherde i Vimmerby pastorat i fyra år.

– Hon vill pröva något annat helt enkelt. Det finns ingen annan bakomliggande orsak till att hon slutar. Hon vill pröva andra arbetsuppgifter och har en bakgrund inom den sociala sektorn, men jag vet inte vad hon ska göra och det får hon svara för själv. Hon har varit här i fyra år och nu vill hon gå vidare, sa kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson (POSK) i mitten av maj.

Hélén Elfving gjorde sin sista arbetsdag den 13 augusti. I slutet av juli stod det klart att Fredrik Lennman, som tjänstgjort som präst i över 40 år, skulle bli vikarierande kyrkoherde. Han gick egentligen i pension redan 2020.

Hittat permanent lösning

Nu har en permanent lösning hittats till pastoratet. Det blir Miriam Wredén Klefbeck från Ingatorp som får jobbet som ny kyrkoherde. Beslutet togs under kyrkorådets sammanträde under torsdagen.

Miriam Wredén Klefbeck är i dag komminister i Norra Solberga-Flisby inom Södra Vedbo pastorat, vilket är Eksjö. Hon prästvigdes 2004 och har stor erfarenhet av olika prästtjänster på flera platser. Hon har främst varit verksam i mellersta och södra Sverige. Hon har även prövat på olika ledarroller inom Svenska kyrkan.

– Jag är mycket positiv till utnämningen och ser fram emot att arbeta med den nya kyrkoherden, säger kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson, som varit med i rekryteringsprocessen, i en kommentar.

Miram börjar som komminister i Vimmerby den 13 mars och från den 1 april tillträder hon tjänsten som kyrkoherde. Vikarierande kyrkoherde Fredrik Lennman leder pastoratet fram tills dess och ska lotsa in Miriam Wredén Klefbeck i hennes nya roll.

Pingstdagen den 19 maj blir det mottagningshögtid i Vimmerby kyrka av den nya kyrkoherden. Den mottagningen kommer biskop Marika Markovits leda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt