Annons:

  • Eva-Lena Ek blir gästsångerska i Dolly Dots –

    Dolly Dots med Emilia Holmberg och Sandra Näslund har fått förstärkning av Eva-Lena Ek, th som gästsångerska. "Att jag fått den här möjligheten känns så fantastiskt roligt", säger hon. Foto: Lollo Cronwall

  • Eva-Lena Ek blir gästsångerska i Dolly Dots –

    Brandsäkra kläder och stålhättade skor till vardags. Nu får Eva-Lena Ek kontrasten i smink, klänning med tyllunderkjol och lösögonfransar som gästsångerska i Dolly Dots. Foto: Lollo Cronwall

  • Eva-Lena Ek blir gästsångerska i Dolly Dots –

    Eva-Lena Ek blev dansbandssångerska redan vid 14 års ålder, först i Dreamers följt av bandet Cheerie från Finspång. Nu, efter 23 års paus kände hon en stark längtan efter att börja sjunga igen och fick två erbjudanden: Dolly Dots och Pete and the Hillbillyhearts. "Jag har varit tyst så länge så nu räcker energin till två band", säger hon.

Eva-Lena Ek blir gästsångerska i Dolly Dots – "Längtat efter att sjunga igen"

Brandsäkra kläder och stålhättade skor till vardags. Nu får Eva-Lena Ek från Vimmerby kontrasten i smink, klänning med tyllunderkjol och lösögonfransar som gästsångerska i Dolly Dots. 
– Jag har inte stått på scen och sjungit på 23 år. Att jag fått den här möjligheten känns så fantastiskt roligt, säger hon.

Annons:

Eva-Lena Ek har på sin höjd använt lösögonfransar på maskerad. Någon klänningstjej säger hon sig inte heller vara. Nu ger hon sig i kast med det nya med stark energi och höga förväntningar.

– Det känns så häftigt att gå in i den här rollen. Jag som brukar ha olja i ansiktet och håret efter ett skift som gjuterioperatör på STG. Rockabillystilen är höjden av kvinnlighet. Det är former och kurvor, färger, blommor i håret, mycket smink, lösögonfransar, accessoarer…

Började redan i tonåren 

Hon är dansbandssångerska från Mörlunda i grunden. Fick förfrågan redan som 14-åring om hon ville sjunga i ett band som grannen Christer ”Knallen” Eriksson, på andra sidan gärdesgården, satt ihop. Efter en spelning på fotbollsklubbens julfest blev de bandet Dreamers.

– Sandra Näslund i Dolly Dots är dotter till Crister Näslund som också var med i bandet. Hon hängde många gånger vid scenen och jag har fått återberättat för mig att hon ska ha sagt att ”när jag blir stor ska jag bli som hon”, säger Eva-Lena Ek och skrattar. Nu är cirkeln sluten, nu får vi till och med sjunga tillsammans. Det är så häftigt.

"Slutade inte utan jag tog en paus" 

Det är över 20 år sedan Eva-Lena Ek stod på scen senast, 23 för att vara exakt. Senast som sångerska i dansbandet Cheerie från Finspång.

­– Jag trodde jag hade slutat, men nu får jag säga att jag tog en paus. En lång sådan, tillägger hon.

För nu är hon nyanlitad gästsångerska i Dolly Dots, som också består av Sandra Näslund och Emilia Holmberg. Gruppen bildades sommaren 2020.

– Jag gick ut på Facebook med att jag var sugen på att börja sjunga igen. Jag kände, att det kommer inte vara dansband som hör av sig. Det finns ju knappt några kvar, utan många försvann i samband med pandemin. Och en 50-åring är inte direkt högattraktivt att kasta in i ett dansband, säger Eva-Lena och fortsätter:

– Jag skulle heller inte orka ge mig in i den svängen igen, med turnéer och vara borta långa perioder på all fritid man har. Det gjorde jag förr, inte nu.

Så mycket kvalitétstid som möjligt

Nu är hon stolt – och glad – över att vara en del av Dolly Dots. Sandra Näslund och Emilia Holmberg kommer fortsätta som duo, medan Eva-Lena Ek ska komplettera som gästsångerska vid större evenemang. Som vid rockabillyfesten i Blackstad exempelvis.

– De är superduktiga, vi har skitroligt ihop och det stämde röstmässigt kände vi. Och socialt. Det är viktigt för man tillbringar ändå rätt mycket fritid tillsammans.

För tillfället håller hon på att öva in alla sånger. Det går ändå lite hand i hand med dansbandsgenren tycker hon. Med låtar som Sylvia Vrethammars ”Tycker om dig” på repertoaren. Elvis och Little Richard däremot, deras låtar har hon inte sjungit särskilt mycket tidigare.

– Det låter kanske lite klyschigt men det handlar om att våga hoppa på olika saker, få ut så mycket kvalitétstid som möjligt av livet och ha kul. Jag är inte rädd för att misslyckas, däremot rädd för att ha tråkigt. 

Det tror Eva-Lena är sprunget ur att hon blev sjuk i psoriasis artrit, en kronisk inflammatorisk ledsjukdom 

– Jag har insett att mitt liv inte tog slut då, det tog bara en annan vändning. Det är så vanligt att folk går och väntar på fredagar, men man måste leva måndag till torsdag också, annars blir livet så kort. Lite klyschigt som sagt, men det ligger så fruktansvärt mycket i det.

Energin räcker till två band 

Sanna mina ord, Eva-Lena vågar testa nytt. När hon lade ut på Facebook och offentliggjorde sin längtan efter att få sjunga igen hörde också coverbandet Pete and the Hillbillyhearts av sig. De spelar allt från Eddie Meduza till Lasse Stefanz på allt från kalas och bröllopsfester till offentliga evenemang som Hojrock i Västervik.

– Jag har varit så otroligt sångsugen och helt plötsligt hör två av sig, det är så himla, himla roligt. Det är för bra för att vara sant, därför vill jag inte säga nej.

– De kände också att de ville göra något nytt och skaffa körsångerska som även kan sjunga solo. Det är två helt olika stilar, så länge det bara inte krockar kör jag all in. Jag har varit tyst så länge så nu räcker energin till två band.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt