Annons:

  • De arrangerar stort 80-talsparty i Vimmerby – ”Blir jättekul”

    Johanna Blom Petersson och Susie Päivärinta anordnar en stor 80-talsfest i Vimmerby i augusti. Foto: Privat

  • De arrangerar stort 80-talsparty i Vimmerby – ”Blir jättekul”

    Lili & Susie tillsammans med Ankie Bagger under det glada 80-talet. Foto: Privat

De arrangerar stort 80-talsparty i Vimmerby – ”Blir jättekul”

Johanna Blom Petersson och Susie i Lili & Susie fann varandra genom en 50-årsfest i Vimmerby. I augusti arrangerar de en stor 80-talsfest i Folkets Park i Vimmerby med många kända akter.
– Det blir jättekul, säger Susie Päivärinta.

Annons:

 Herreys, Lili & Sussie, Tone Norum, Ankie Bagger och Factory. Det är de fem bokningar som redan är klara till det nya partyt i Vimmerby i augusti. Bakom arrangemanget står Autolack genom Johanna Blom Petersson och Stephan Petersson. MX World är medarrangör och platsen blir Folkets Park i Vimmerby.

– Tankarna har funnits ett tag, men vi har inte haft tiden riktigt. Nu bestämde vi oss för att vi kör och det ska bli extra kul att ha det i folkparken. Jag tror att vi kan dra en annan sorts publik som inte går ut så mycket annars. Vi kör det som ett test första året och så kanske vi kan växa ännu mer till nästa år. Föreningen som driver Folkets Park har varit jättepositiv och det blir ett jättebra samarbete med MX World, berättar Johanna Blom Petersson.

"Minst lika känd" 

Utöver de redan nu bokade artisterna kommer en hemlig gäst.

– Den personen är minst lika känd som de andra, säger Blom Petersson och fortsätter:

– Bakgrunden till det här är att jag och Susie fann varandra och nu hörs vi några gånger om dagen.

Intresset för evenemanget har varit stort.

– Det har varit jättestor åtgång på biljetterna och till och med folk från Belgien och Danmark har bokat. Jag tänkte att det mest skulle vara för Vimmerbybor, men det blir extra kul. Jag kan tänka mig att det blir mest populärt för människor mellan 40 och 60, de känner igen artisterna.

 "Brinner för Vimmerby"

Susie Päivärinta utgör ena halvan i Lili & Susie som firade stora framgångar på just 80-talet. Hon ser fram emot 80-talskvällen i Vimmerby.

– Det blir jättekul. Johanna brinner för Vimmerby och vi tycker att det kändes som ett roligt upplägg att spela i folkparken. Vi har blivit väldigt bra vänner och hänger en del i Vimmerby. Det är en mysig liten stad och vi känner lite anknytning till Vimmerby numera.

Lili & Susie gör en mängd spelningar varje år.

– I sommar gör vi kanske 16-20 spelningar, det är allt från privata fester till stadsfester. Till Vimmerby tar vi med oss lite kollegor och alla vill vara med. Vi upplever ett stort intresse för 80-talet och många brukar komma utklädda. Min dotter berättade att det är så kul att vara med när jag jobbar för att alla människor är så lyckliga och så är det verkligen. 80-talet var en lycklig period får jag för mig. Eller så känns det så för att jag var ung då, skrattar Susie.

Är det lika roligt fortfarande?

– På sätt och vis är det nästan roligare, man bryr sig inte så mycket nu utan man försöker bara leverera tillsammans med publiken och har väldigt kul ihop. Man har förlorat en del vänner och är mer medveten om att livet är här och nu jämfört med på 80-talet.

Susie Päivärinta hoppas att kvällen i Vimmerby i mitten av augusti kan bli startskottet på något återkommande.

– Det vore jättekul, men det beror på hur det går under det första året.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt