Annons:

  • Kikki Danielsson – en mästare på humor och sång

    Kikki Danielsson gästade Allsången i Storebro.

  • Kikki Danielsson – en mästare på humor och sång

    Sulo ackompanjerade Kikki.

  • Kikki Danielsson – en mästare på humor och sång

    Ett riktigt radarpar och de bästa vänner.

Kikki Danielsson – en mästare på humor och sång

Under Allsången i Storebro skämtar Kikki Danielsson om bröst, tidningsrubriker och river av Bra vibrationer så publiken gungar i slänten.

Annons:

Hon är en veteran, Kikki Danielsson, och vet hur en slipsten ska dras från scenen. Ändå tyckte hon att publiken i Storebro var stelare mot vad hon är van vid.

- De verkar lite blyga, säger hon när hon kommit tillbaka till logen i pausen.

Har en bordsfläkt i logen

Hon har precis rivit av Bra vibrationer som fått publiken att gunga. Hennes ögon är pigga och hatten sitter där den ska. En bordsfläkt har placerats på golvet mitt framför henne och små vindpustar når henne med jämna mellanrum.

- Här sitter jag nu. Jag kommer aldrig att lämna den här stolen, säger hon och skrattar.

 Träffade Sulo under en tuff period

Man kan inte annat än förstå henne eftersom solen legat på under hela eftermiddagen och värmen är nästan plågsam. I logen finns även hennes kompanjon Sulo som hon har ett väldigt speciellt band till.

- Vi träffades under Så ska det låta och när jag hade en tuff period startade Sulo och jag ett samarbete. Jag kände att ingenting var någon idé längre, att jag hade gjort min musikaliska resa klart, men när Sulo kom blev det roligt igen. Nu känner han mig bättre än vad jag känner mig själv säger hon.

 Berör många med texterna

Även om skrattet ligger nära hos Kikki försäkrar Sulo det djup som Kikki har.

- Det är inte många som kan sjunga sådana texter som Kikki gör och verkligen mena det de sjunger. Hon har ju upplevt allt och berör många. Jag har mött många som har sagt att Kikki är en av oss, säger han.

 Nu blir det åka av

På scenen skämtar hon om de tidningsrubriker som media har skrivit om henne. Nu blir det åka av i sänghalmen för Kikki har en tidning en gång skrivit. Det var den gången hon hade köpt en katt och reportern hade vridit på sanningen för att få fler klick.

- Nej jag är inte bitter. Man måste se det från den roliga sidan även om det ibland har varit jobbigt, säger Kikki när vi sitter i logen.

Skämtsamt driver hon med publiken och säger att hon inte längre kan spela dragspel eftersom brösten kommer i kläm.

- Allt på kroppen finns ju kvar men det sitter inte där det brukar.

 Kikki med svenska folket

Intrycket av Kikki Danielsson är varmt hjärtligt och det märks att Sulo är en av hennes bästa vänner.

- Efter att Lill-Babs gick bort känns det som att Kikki har tagit över rollen att tilltalas endast med förnamn. Säger man Kikki så vet man vem det är. Hon är Kikki med hela svenska folket.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt