Annons:

Pippi firas med flygande musikal i Stockholm – ABBA-Björn producent

Pippi Långstrump firas med en stor musikal i Stockholm nästa sommar. Foto: MostPhotos

Pippi firas med flygande musikal i Stockholm – ABBA-Björn producent

Nästa år är det 75 år sedan som Astrid Lindgrens första bok om Pippi Långstrump kom ut. Det firas på flera sätt – bland annat med en stjärnspäckad musikal på Cirkus i Stockholm med Björn Ulvaeus som exekutiv producent.

Annons:

Utöver Ulvaeus är musikalen skapad av Tilde Björfors, Maria Blom och Magdalena Åberg. Texterna är skrivna av Björn Ulvaeus med melodier från bland annat Sister Luc-Gabrielle, Vasilij Solovjov-Sedoj och vapendragaren Benny Andersson.

Produktionen är ett samarbete mellan Pop House Productions och Astrid Lindgren AB.

Produktionen kommer inte bara att uppföras på Cirkus – den kommer även innehålla flera cirkusmoment. Populära Cirkus Cirkör står för cirkusregin och musiken framförs live av en flygande cirkusorkester.

"Minns särskilt hur stolt jag blev"

Björn Ulvaeus ser fram emot projektet:

– Jag hade förmånen att få träffa Astrid ganska många gånger och hennes lugna, trygga utstrålning med ett roat glitter i ögonen gjorde alltid ett djupt intryck på mig. Västervik, där jag är uppvuxen ligger bara 5,5 mil från hennes Vimmerby, så vi är båda smålänningar. Jag minns särskilt hur stolt jag blev en gång när hon sa ”att jag allt var en riktig Emil”. Jag har den djupaste respekt för hennes verk och hoppas att vi kan göra något som hon hade kunnat vara stolt över, säger Björn Ulvaeus, exekutiv producent, i ett pressmeddelande.

Olle Nyman, vd på Astrid Lindgren AB, säger såhär om satsningen:  

– Tänk att få vara med i publiken när Pippi går på cirkus, det är helt oemotståndligt! Pippi vill ju gärna vara med och leka och inte bara sitta på sin plats så det här kommer bli jättekul. Vi är oerhört glada över den här möjligheten att dela med oss av den starka, självständiga, roliga och modiga Pippi i detta fenomenala sällskap.

Premiär blir det den 26 juni och föreställningen spelas sedan hela sommaren.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt