Annons:

Nu har länets anthem sålt guld – passerat fem miljoner lyssningar

Lifvens sjunger "Mjölkbilen" inför tusentals åskådare på Målilla Motorstadion. Foto: Läsarbild

Nu har länets anthem sålt guld – passerat fem miljoner lyssningar

Mjölkbilen är Lifvens absolut mest populära låt och Kalmar läns inofficiella hymn. Nu har låten sålt guld digitalt och passerat fem miljoner lyssningar på Spotify.

Annons:

Första gången Lifvens spelade in ”Mjölkbilen” – låten om den ensamma mjölkbonden – var 2004. Sedan dess har låtens popularitet växt och växt och nu beräknas den alltså ha sålt guld digitalt. Gränsen går vid fem miljoner lyssningar och ”Mjölkbilen” är nu uppe i 5,8 miljoner.

– Det är väldigt kul förstås. Låten kom till Lifvens när Lennart ”Örten” Larsson var med i bandet fortfarande. ”Örten” fick med sig låten från sin tid i Göteborg och vi spelade in den. Ett tag kände vi att vi var färdiga med låten och slutade spela den. Men det är så många som lyssnar på den och vill höra den så nu kör vi den igen. Det är som att vi skilt oss från den och nu gift om oss.

"Det var rätt galet"

Framgången kommer uppmärksammas under året.

– Vi kommer vi göra lite speciella konserter där vi kommer spela hela skivan ”Livstid” som ”Mjölkbilen” är med på. Vi kommer nog göra en sådan konsert istället för julkonsert, men det kan bli något annat också.

Varför är låten så populär?

– Country Roads (originalmelodin) är ju en bra låt och sen är det väl något med texten och att det är en mjölkbil. Vi gjorde den på Tractor Pullingen i Målilla i somras och då spelade vi den från en mjölkbil. 4- 5000 sjöng med och det var rätt galet, säger Engqvist och fortsätter:

– Det är en travesti på landsbygden, men den sätter sig hos alla. Alla lyssnar på den, barn och äldre. Vi är bandet som spelar ”Mjölkbilen” helt enkelt. Det är ju en rolig text och det är bättre att vara känd för den än någon Björn Rosenström-låt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt