Annons:

Nytt handelsområde ska säljas på öppna marknaden – här är priset

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Nytt handelsområde ska säljas på öppna marknaden – här är priset

Det nya handelsområdet i utkanten av Vimmerby stad ska ut på öppna marknaden. Utgångspriset är satt till 3,9 miljoner kronor. 

Annons:

För lite mer än tre år sedan drog Vimmerby kommun igång planarbetet för ett nytt handelsområde vid Näsrondellen i Vimmerby. Det fanns också långt gångna förhandlingar mellan bland annat Coop och kommunen om en etablering på platsen. 

Under hösten 2020 kunde Dagens Vimmerby avslöja att planerna var nedlagda från Coops sida. Därefter har intresset för handelsområdet svalnat. 

Flera grannar överklagade detaljplanen men det hade de inget för. Domstolen gick helt på kommunens linje.

Utgångspriset

Nu har kommunstyrelsen beslutat att godkänna en ny försäljningsstrategi för handelsområdet. Det läggs ut på öppna marknaden genom mäklare. Totalt handlar det om drygt 7 000 kvadratmeter och ungefär hälften kan bebyggas.

– Det blir ett försäljningsuppdrag på det via mäklare. Det är ett sätt att göra en öppen försäljning av det och samtidigt signalera att den finns där och är till salu. Detaljplanen är klar sedan tidigare, men vi har inte tagit beslut om att den ska försäljas tidigare, säger Ola Gustafsson (KD), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Utgångspriset är satt till 3,9 miljoner kronor.

– Det kommer säljas till högstbjudande, men inte under det i alla fall. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt