Annons:

KLART: Här kan Vimmerby få ett nytt handelsområde

Här, vid Oxgården, är det nu fritt fram för handelsetableringar. Foto: Vimmerby kommun

KLART: Här kan Vimmerby få ett nytt handelsområde

I går sa kommunfullmäktige ja till ett nytt handelsområde vid Näsrondellen i den norra delen av Vimmerby. En hel del kritik mot området har framförts under processens gång – men i fullmäktige var politikerna eniga.

Annons:

Det är vid rondellen som korsar Lundgatan och Prästgårdsgatan som det nu blir fritt fram för handel. När miljö- och byggnadsnämnden fattade beslut i frågan i oktober skrev man såhär i beslutet: 

”Närboende vill hellre se området som det är och ser inte någon fördel med ett nytt handelsområde på denna plats. Man är orolig över hur man kommer bli påverkad av försämrad utsikt i och med att upplag av containrar, pallar och inlastning av varor kommer finnas på handelsområdet. En sakägares förhoppning är att detta vackra och välskötta skogsbestånd bevaras vilket är ett vackert område i stadsbilden. För att säkerställa bevarandet av skogspartiet önskar man att området ska klassas som ett skyddsvärt område”.

Efterfrågat annan lösning

När frågan nu gick upp till kommunfullmäktige blev det också ett positivt svar. Oppositionsrådet Helen Nilsson (S) var uppe i talarstolen och meddelade att partiet efterfrågat en annan lösning för infart till området, men fått besked om att det helt enkelt inte är möjligt.

Fullmäktige var enigt i beslutet som kan överklagas. Den yta som godkänns för handel är 7 081 kvadratmeter. Hela planområdet är 9 315. Marken ägs av Vimmerby kommun och är benämnd som naturmark i dagens översiktsplan.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt