Annons:

Så blir sommartorget i år – bråk bakom borttagande av torghandel

Årets sommartorgutseende börjar klarna. Foto: Arkivbild

Så blir sommartorget i år – bråk bakom borttagande av torghandel

Sommartorgets utseende 2022 börjar klarna. Trafiken kommer ledas på samma sätt som tidigare, men någon torghandel tillåter inte kommunen.
– Det blev en del bråk där i somras, säger Ola Gustafsson (KD), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Annons:

Trafiklösningen blir densamma som de tre senaste somrarna. Det innebär att både Västra och Östra Torggatan stängs av och att Sevedegatan är stängd för trafik från klockan 18.00 till 10.00. Det gäller från 28 maj till 31 augusti. 

– Det blir motsvarande trafikledning som de senaste somrarna med en grind som är öppen dagtid. Så trafikmässigt är det precis samma förutsättningar, säger Ola Gustafsson (KD).

Utbudet på Sommartorget består av de tre fasta aktörerna: Bakfickan, La Plaza och Stadshotellet.

– Det är ett starkt inslag på sommaren.

Otydligheter och oroligheter

Vanligtvis brukar även den tomma torgytan användas till torghandel. Det är den öppna ytan närmast Storgatan, men på grund av en del otydligheter och oroligheter förra sommaren blir det inte så i år.

– Nej, vi kommer inte upplåta den ytan till torghandel under sommartorgsperioden. Det var lite bråk där i somras och det är en orsak till det, att det varit en del oklarheter. Så det blir ingen försäljning utöver de tre fasta aktörerna, säger Ola Gustafsson.

Istället ska man titta på att använda den öppna ytan till annat.

– Det kan handla om tillgänglighetsanpassade sittplatser, ytterligare blomlådor och kanske någon toalett. Troligtvis blir det någon lekutrustning där också.

Torghandeln hänvisas istället till Kyrkogårdsgatan.

– Nu försvinner försäljningsplatser från torget, men på Kyrkogårdsgatan finns möjlighet att ställa upp sig och sälja. Vissa vill ju vara på torget utan att för den sakens skull handla eller gå på restaurang.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt