Annons:

Här är Nestors besked om han kryssar sig förbi Nilsson igen

Utmanar Daniel Nestor partiets kommunalrådskandidat? Här är hans besked. Foto: Simon Henriksson

Här är Nestors besked om han kryssar sig förbi Nilsson igen

I valet 2018 fick Daniel Nestor fler personkryss än Helen Nilsson. Men det var ändå Helen Nilsson som blev oppositionsråd. Vad händer om det blir samma resultat 2022? 

Annons:

Dagens Vimmerby ställde frågan till Daniel Nestor med anledning av att det var han som representerade Socialdemokraterna på den sista offentliga valdebatten inför söndagens val. 

– Det är Företagarna som har bjudit in och jag är själv företagare. Det är inte konstigare än så. Jag är namn nummer två på vår lista och näringslivsfrågorna ligger extra varmt om hjärtat hos mig, men det är Helen som är vår kommunalrådskandidat, säger Daniel Nestor. 

I valet 2018 gick Daniel Nestor starkt bland socialdemokratiska väljare. Han fick 215 personkryss medan Helen Nilsson fick 156. I procent motsvarade det 8,22 respektive 5,96. 

Vad händer om du kryssar dig förbi igen?

– Vi är överens. Helen är vår kandidat och vi är överens om att hon ska fortsätta.

Oavsett hur många kryss du får?

– Ja, vi är överens. Hon är vår kommunalrådskandidat, men jag står på andra plats av en anledning. Vi planerar för framtiden. Det skulle ju kunna vara läge att byta mitt i en mandatperiod till exempel.

Så du kan ta över efter Helen mitt i mandatperioden?

– Det är ju ett alternativt, men inget är bestämt. Hon går till val denna period och partiet har valt henne på ett enigt medlemsmöte.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt