Annons:

Nestor gjorde som i valet 2018:

Daniel Nestor (S) kryssade sig åter förbi Helen Nilsson (S). Han kan komma att ta över efter henne mitt i mandatperioden. Foto: Simon Henriksson

Nestor gjorde som i valet 2018: "Ingen hård krysskampanj"

Precis som i valet 2018 kryssar sig Daniel Nestor förbi Socialdemokraternas kommunalrådskandidat Helen Nilsson. Redan innan valdagen meddelade han att det inte ska få någon betydelse.
– Jag har inte kört någon hård krysskampanj, säger han.

Annons:

I valet 2018 fick Daniel Nestor 215 kryss jämfört med det dåvarande kommunalrådet Helen Nilsson, som endast fick 156. Det betydde att Daniel Nestor, en av få unga i Vimmerbypolitiken, kryssade sig förbi. 

Men trots det blev Helen Nilsson oppositionsråd för Socialdemokraterna som förlorade makten i samband med det valet. Redan inför det här valet har Daniel Nestor bedyrat att Helen Nilsson är partiets kommunalrådskandidat oavsett vad kryssen säger.

När rösträkningen nu var färdig visade det sig att historien upprepade sig. Daniel Nestor fick 190 kryss mot Helen Nilssons 180. 

– Jag tycker att det känns bra att jag har ett så pass stort förtroende bland väljarna. Sedan är det ju många som inte kryssar och det skiljer endast tio röster mellan mig och Helen, säger Daniel Nestor. 

Kan ta över mitt i

Han säger att hans engagemang för kommunen är långsiktigt.

– Många verkar tycka att jag tillför något och är en bra representant i fullmäktige vilket är väldigt hedrande. Mitt engagemang i kommunen är långsiktigt och det är Vimmerby kommun jag vill bo och verka i och hoppas därmed kunna bidra under många år. Jag är trots allt en av få yngre i politiken. 

Så att du går om får ingen större betydelse?

– Inte just nu. Vi får se framåt. Jag har inte kört en hård krysskampanj som Per Åke (Svensson) och därmed inte utmanat Helen på det sättet. Var sak har sin tid.

Kort före valet öppnade Daniel Nestor för att ta över efter Helen Nilsson mitt i mandatperioden i en intervju med Dagens Vimmerby.

– Hon är vår kommunalrådskandidat, men jag står på andra plats av en anledning. Vi planerar för framtiden. Det skulle ju kunna vara läge att byta mitt i en mandatperiod till exempel.

Så du kan ta över efter Helen mitt i mandatperioden?

– Det är ju ett alternativt, men inget är bestämt. Hon går till val denna period och partiet har valt henne på ett enigt medlemsmöte.

Oavsett om Socialdemokraterna lyckas bilda majoritet eller om partiet får fortsätta i opposition lär det bli Helen Nilsson på den tyngsta posten. Åtminstone till en början.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt