Annons:

Nu är det klart – kommunen slår samman Campus och Lärcenter

Peter Karlsson (C) tror att sammanslagningen av Campus och Lärcenter kan bli bra. Foto: Simon Henriksson

Nu är det klart – kommunen slår samman Campus och Lärcenter

Det blir en helt ny lösning när Campuschefen lämnar sitt jobb. Kommunen slår nu samman Campus och Lärcenter.
– Vi tror att det kan bli jättebra. Verksamheten måste hitta formerna för det, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson (C).

Annons:

Redan i början av februari stod det klart att Campuschefen Mattias Nordqvist skulle sluta sin anställning den 24 februari. I samband med det togs också ett beslut om att titta på en ny lösning, där man slår samman Campus och Lärcenter i en gemensam organisation.

Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde på onsdagen tog man beslut om att genomföra en sammanslagning. I den nya organisationen blir det två chefstjänster. Sara Olsson, som i dag är rektor på lärcenter, blir ansvarig för Campus. Sandra Carlsson, biträdande rektor, blir rektor på heltid.

– Verksamhetsbeskrivningen inklusive vision och mål ska fortsätta gälla för Campus. Det blir ingen förändring för Campus mer än att det blir en gemensam ledning, säger Peter Karlsson (C), ordförande i nämnden.

Hur ser du på den här nya organisationen?

– Jag har träffat personalen på Campus och tror att det här kan bli jättebra. Verksamheten måste hitta formerna för det här. Vi tar beslutet, men det är verksamheten som i samverkan ska komma fram till hur det ska fungera. 

Vissa detaljfrågor olösta

Rent formellt träder Sara Olsson in som chef för Campus måndagen efter Mattias Nordqvists sista arbetsdag.

– Men det är flera detaljfrågor som ännu inte är lösta och det får vi jobba med under våren, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

Det handlar dels om vad organisationen ska heta och hur fördelningen ska vara mellan de två chefstjänsterna.

– Det är sådant vi får jobba med under våren. Men för medarbetarna på Campus ska det inte märkas någon större förändring. Beslutet blir effektiviserat vid månadsskiftet kan man säga. 

När tror ni att den nya organisationen kan ha satt sig?

– Det finns nog delar som sätter sig snabbare än andra, men det ska inte bli någon jättestor förändring i hur man jobbar. Man ska hitta nya samverkansformer och hur snabbt det går är svårt att säga. Ibland kan det vara snabbare processer och ibland mer långsiktiga. När man har jobbat ihop sig kanske man märker efter ett tag att man kan göra på ett annat sätt. Det är jättesvårt att säga. 

Nämnden var enig i beslutet. Campus Vimmerby har sex medarbetare och Vimmerby Lärcenter omkring 25. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt