Annons:

Kommunalråden om Nybble:

Helen Nilsson (S) och Tomas Peterson (M) skriver om Aleris vid Nybble. Foto: Jakob Karlsson

Kommunalråden om Nybble: "Får inte alltid sin vilja igenom"

Diskussionen kring Aleris markanvisningsavtal vid Nybble har varit stor. En protestgrupp har varit högljudd – men politiken har varit överens.
Nu har kommunalråden Helen Nilsson (S) och Tomas Peterson (M) skrivit en kommentar om Aleris vid Nybble, som ni kan läsa här nedan.

Annons:

Hela kommunstyrelsen och kommunfullmäktiges samtliga partier står bakom beslutet om markanvisning till Aleris. Den politiska debatten har förts och vi har nått en total enighet.  

Det är sällan dialog, argument och analys har varit så djup inför ett avgörande som nu när ett helt enigt fullmäktige beslutat erbjuda ett markanvisningsavtal för ett vårdboende i det planerade nya bostadsområdet vid Nybble. Medborgardialog är viktigt och i den här frågan har verkligen åsikter framförts vid sammanträffanden, i media, på sociala medier och så vidare. Alla drygt 15000 invånare i Vimmerby tycker inte likadant och det är därför vi i Sverige har ett statsskick där man ändå ska kunna fatta beslut genom av folket i allmänna val utsedda företrädare. Att man som medborgare kan försöka påverka innebär inte per automatik att man får sin vilja igenom alltid. Som politiker är man utsedd att fatta beslut. Det är fullkomligt orimligt att tro att samtliga beslut gillas av alla. 

Vi tror verkligen, samtliga företrädare, att detta är ett beslut som gynnar jobb och utveckling i hela Vimmerby kommun. Vi behöver arbetstillfällen och vi behöver företag som vill satsa här. Det är enda sättet för att i nästa steg kunna satsa på saker som gynnar kommunens medborgare.

Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S)

Kommunalråd

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt