Annons:

M vill koppla trygghetslarm till brandlarm:

Niklas Gustafsson (M) vill se brandlarm som är inkopplat till trygghetslarmen i kommunen. Foto: Simon Henriksson

M vill koppla trygghetslarm till brandlarm: "Har inträffat dödsbränder här"

Moderaterna vill koppla brandlarm till trygghetslarm. Det föreslår man i en motion i Vimmerby kommun. "Det har inträffat dödsbränder här som man inte kan utesluta hade kunnat sluta på ett annat sätt", skriver M-företrädarna. 

Annons:

Det är moderatduon Niklas Gustafsson och Anders Dahlgren som lämnat in en motion om att kommunen ska införa brandlarm för samtliga som har trygghetslarm. 

Kommunen ska då också utreda om köp eller leasing är mest kostnadseffektivt samt titta på kommuner i vår närhet som redan infört det. Hultsfreds kommun har ett sådant system i dagsläget.

"I Vimmerby kommun har det inträffat dödsbränder som man inte kan utesluta hade kunnat sluta på ett annat sätt om brandlarm var kopplat till trygghetslarm. Moderaterna ser att ett sådant larm skulle öka tryggheten för de äldre i kommunen men även öka känslan av trygghet för närstående och grannar men även för vår personal inom hemtjänsten", skriver Gustafsson och Dahlgren. 

Går vidare till nämnden

Vimmerby kommun ska vara en trygg och säker kommun att åldras i, skriver M-duon, och menar att det här är ett steg i den riktningen.

"Genom nationell statistik vet vi att vissa grupper i samhället löper större risk än andra att drabbas av brand i bostad med dödlig utgång som följd", skriver man.

Motionen har remitterats till socialnämnden för beredning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt