Annons:

  • Utredningsbeskedet har skapat oro:

    Peter Karlsson (C) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Foto: Simon Henriksson

  • Utredningsbeskedet har skapat oro:

    Campus Vimmerby ligger för utredning.

Utredningsbeskedet har skapat oro: "Vill förtydliga vad som gäller"

Det ska utredas om Campus Vimmerby ska avvecklas eller finnas kvar. Beskedet har väckt oro och barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson förtydligar att alla pågående utbildningar fortsätter som förut.
– Ingen behöver oroa sig för sina studier, säger han.

Annons:

Det var i förra veckan som barn- och utbildningsnämnden höll en pressträff som väckte mycket oro för många. Ett flertal skarpa åtgärder presenterades för att nå en ekonomi i balans och bland annat reduceras både förskolepengen och skolpengen med miljonbelopp.

Dessutom ska hela förskole- och skolstrukturen utredas och en eventuell nedläggning av Campus Vimmerby ska också utredas. Något som väckte oro bland Campusmedarbetarna, vilket du kan läsa mer om här

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Peter Karlsson (C), anser att det finns några viktiga saker att förtydliga med anledning av den oro som uppstått.

– Det skapas en oro och det märkte jag själv när jag besökte Campus. Det är ett väldigt bra söktryck och vissa missförstår och tror att det ska läggas ned. Alla pågående utbildningar på Campus Vimmerby fortsätter precis som förut och alla nuvarande studenter kommer, oavsett kommande beslut, att få fullfölja sina studier och ta sin examen på Campus som planerat, säger han. 

Startar enligt plan

Campus Vimmerby har många sökande till hösten och Peter Karlsson betonar också att dessa kommer starta helt enligt plan.

– Alla utbildningar som just nu är öppna kommer starta och alla som blir antagna kommer att få slutföra sin utbildning. Det är alltså helt tryggt att tacka ja till sin eventuella plats. Alla som går kommer oavsett beslut få gå färdigt. 

Hur lång tid utredningen kommer ta är ännu okänt.

– Det är inget beslut om nedläggning, utan ett beslut om utredning. Utredningen i sig kommer vara omfattande och inte hastas igenom, utan pågå en längre tid. Det är alltså ingen förändring alls i verksamheten i dagsläget. Man kan plugga, tenta och boka lokaler på Campus precis som tidigare. 

Det här innebär också att en eventuell besparing ligger långt fram i tiden?

– Det är en bit fram. Detsamma gäller likadant om ett program på gymnasiet får läggas ned, då kommer alla som går programmet få gå färdigt. Det är ett tufft läge nu och vi tittar på allting. Mönsterås ska titta på att lägga ned sitt gymnasium och Region Kronoberg vädjar om mer pengar. Jag vädjar också till regeringen, till Gudrun (Brunegård) och Marie (Nicholson) speciellt om att ge kommunerna mer pengar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt