Annons:

Nu vill politikerna att dialogen fortsätter:

Jacob Käll (C), Helen Nilsson (S) och Lars Johansson (V) vill ut och träffa orterna igen. Foto: Arkiv/Simon Henriksson

Nu vill politikerna att dialogen fortsätter: "Vill sätta igång"

Under förra året pågick ett intensivt arbete med medborgardialoger runt om i kommunens orter. Nu vill den politiska ledningen att samtalen ska fortsätta.
– Vi har tagit fasta på att många vill att vi gör det här oftare, säger Jacob Käll (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

Som en del i arbetet med den nya översiktsplanen genomfördes under förra året i kommunens samtliga tätorter. Under dialogturen fick invånarna på orten samt representanter från olika föreningar och näringsliv lyfta sina viktigaste frågor för en fortsatt utveckling. 

Mötena blev ytterst välbesökta på de flesta orter och många hade en positiv bild. Nu vill kommunen fortsätta dialogen även under det här året. 

– Genomgående på de här träffarna var att man önskade att vi skulle göra det här oftare. Det har vi tagit fasta på. Vi vill komma ut, tala med dem och bli inbjudna till orterna igen, säger Jacob Käll (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Under dialogturen i kommunens tätorter kom över tusen förslag in.

– Det är allt från stort och smått till genomförbart och icke-genomförbart. Vi vill på plats gå igenom förslagen för respektive ort och titta på vad som är viktigt och möjligt. 

I första hand politiker

Ett mejl kommer gå ut till orterna, där föreningar uppmuntras att bjuda in politikerna till redan inplanerade möten i bygden. 

– Vi tänker inte att det blir en lika stor apparat som förra året, men har man ett möte i exempelvis Tuna – bjud in oss då. Får vi inga inbjudningar, så hör vi av oss själva, säger Helen Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Blir det bara ni politiker eller även tjänstemän?

– I första hand är det jag, Helen Nilsson och Lars Johansson. Det kan gå att ta ett andrabesök med lämplig tjänsteperson också, säger Jacob Käll.

De frågor de ledande politikerna tänkt ta upp rör en genomgång av alla idéer och förbättringsförslag som kom fram under dialoturen, marknadsföring av respektive ort, evenemangskalender och inventering av ödehus. 

– Just ödehus är något som det pratas mycket om. Vi vill se hur vi som kommun kan hjälpa till med att få kontakt med den som äger ödehus på de olika orterna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt