Annons:

Hyrkostnaderna i landstinget har minskat med 20 procent

Landstinget i Kalmar län har minskat kostnaderna för hyrpersonal med 20 procent. Foto: Landstinget

Hyrkostnaderna i landstinget har minskat med 20 procent

I tre av landets landsting har kostnaderna för hyrpersonal minskat. Ett av dem är landstinget i Kalmar län där kostnaderna minskat med 20 procent jämfört med fjolåret.

Annons:

I 18 av de 21 landstingen ökade kostnaderna för hyrpersonal. Kalmar är ett av de tre landstingen där kostnaderna minskade med 20 procent under det första halvåret. 

Totalt har kostnaderna ökat med 17 procent sett till utvecklingen i alla landsting. 

– Vi har minskat två kvartal på rad genom ett medvetet arbete att så långt det går minska på användningen av bemanningsbolag. Nu gäller det att hålla i det här arbetet med fokus på bibehållen patientsäkerhet och tillgänglighet, säger HR-direktör Peter Rydasp.

Sparat 16 miljoner

Huvudskälet till minskningen i länet beror på stängningen av många vårdplatser. Det beslutet togs förra sommaren. I kronor har Kalmar minskat hyrkostnaderna med 16,3 miljoner i år. Prognosen talar för att den summan stigit till 22 vid årsskiftet. 

Samtliga landsting och regioner har tillsammans med SKL satt upp målet om att bli oberoende av bemanningsbolag inom vården till den 1 januari 2019. Ett mål som ser ut att bli allt svårare att uppfylla. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt