Annons:

KD:s reaktion på seniorkorten:

Anders Anderssons reaktion på seniorkorten är "trägen vinner". Foto: Kristdemokraterna

KD:s reaktion på seniorkorten: "Trägen vinner"

Kristdemokraterna i Landstinget har under flera år lyft olika förslag för att ge äldre möjlighet att åka gratis kollektivtrafik. På måndagen kom nyheten från den rödgröna landstingsmajoriteten om seniorkort.
– Vi ska nu utvärdera förslaget utifrån vårt grundförslag som är helt avgiftsfritt, men förslaget som kom i dag är ett bra första steg på vägen, säger Anders Andersson (KD) ledamot i trafikstyrelsen.

Annons:

Samtliga Kalmar läns invånare över 65 år får möjlighet att åka hur mycket kollektivtrafik de vill för 100 kronor i månaden. Kortet gäller alla dagar mellan 09.00-15.00 och 18.00-24.00. Nyheten presenterades av den rödgröna majoriteten på måndagsförmiddagen. 

– Under flera år har vi från KD fört fram det rimliga i att pensionärerna i länet ges möjlighet till att åka avgiftsfritt under de tider då bussar och tåg har lägre antal passagerare. I december förra året gjorde jag ett försök att få fram beslut via trafikstyrelsen och i mars i år yrkade KD-gruppen på ett aktivt beslut i frågan, men vid båda dessa tillfällen fanns ett avvisande från de rödgröna. Därför är det nu välkommet att trägen vinner och att även pensionärer med låg pension får tillgång till buss och tåg, säger Anders Andersson (KD), i ett pressmeddelande. 

Kristdemokraterna ser att många pensionärer har en begränsad ekonomi och tror att avgiftsfritt på bussar och tåg skulle bidra till att minska ensamhet och isolering samtidigt som det är gynnsamt för miljön.

– Vi ska nu utvärdera förslaget utifrån vårt grundförslag som är helt avgiftsfritt,  men förslaget som kom i dag är ett bra första steg på vägen, säger Anders Andersson (KD) ledamot i trafikstyrelsen.

Här kan du läsa mer om de nya seniorkorten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt