Annons:

Åkesson till attack: ”S borde be om ursäkt”

Riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) är minst sagt kritik till Socialdemokraternas lotteri. Foto: Jakob Karlsson

Åkesson till attack: ”S borde be om ursäkt”

Socialdemokraterna har fått svidande kritik efter DN:s avslöjande om att partiets lotteri drivit tusentals människor till Kronofogden. Riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) ställer in sig i klagosången.
– Det är ett otroligt cyniskt utnyttjande av människor som inte sällan är ekonomiskt desperata, dundrar han.

Annons:

17 personer i Vimmerby har drivits till Kronofogden på grund av Socialdemokraternas spelbolag Kombispel. I landet handlar det om totalt 8 000 personer sedan 2014. Kombispel har gett sossarnas partikassa en halv miljard på tio år.

En av kritikerna är centerpartisten Anders Åkesson.

– Man har töjt på regelverket maximalt för att dra in pengar till partiet, utan att bry sig om att det sker på bekostnad av spelberoende eller desperata människor. Det är väldigt osmakligt och ett riktigt skumraskbeteende som är moraliskt förkastligt, säger centerpartisten i ett pressmeddelande.

"Otroligt upprörande"

Åkesson tycker att partiet borde be de drabbade om ursäkt.

– Var och en av dessa 308 personer förtjänar en personlig ursäkt. Jag tycker att partiets riksdagsledamöter från länet skulle kontakta dessa människor och be om ursäkt för att partiet via sitt undantag från reglerna kunnat driva dem till Kronofogden, säger Anders Åkesson.

Ett undantag i regelverket har gett Socialdemokraterna möjlighet att sälja lotter på kredit.

– Det är otroligt upprörande att ett regeringsparti aktivt skuldsätter människor utan att ha kontroll på om personerna faktiskt har förmåga att betala. Det är ett utstuderat utnyttjande för att ragga pengar till partiet, avslutar Åkesson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt